benek Napisano 25 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2013 Ja natomiast nabyłem kurtkę inov-8 race elite 105 windshell. Całe szczęście, że XL'ka (największy rozmiar) na mnie weszła (klatka: 109 cm). Jak się spisuje na rowerze nie wiem, bo na razie przestawiłem się na bieganie. Kurtka ma fajne rozwiązanie na ręce, co prawda na rower mało przydatne, ale do biegania super, a mianowicie rozcięcia na kciuki w rękawach = można rękawy naciągnąć na ręce, tak że wystają końcówki palców. Przydatne jak ktoś zapomni rękawiczek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danudan Napisano 25 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2013 Noo ladna kurteczka, i ja sie za bieganie zabieram(powoli) tylko butki kupie I ponawiam pytanie? Jaki na mnie rozmiar Montane Velo? Wzrost 175cm, klatka 91cm, klatka w Carpi 93-94. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mamrower Napisano 26 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2013 Ja mam 177 cm wzrostu, 88 na klacie, wziąłem rozmiar S. Jeżeli chodzi o długość rękawów, samej kurtki jest w sam raz. Jest to jednak opcja na jesień bardziej, bo bielizna termoaktywna i koszulka z długim rękawem to maks co założę, żeby nie być nabitym. Niestety bluzy mam tylko cywilne, jak założę zapinaną, w miarę grubą bluzę pod to, to kurtki nie zapnę (ok. 92 cm wtedy w klacie). Myślę więc, że M w Twoim przypadku by było najbardziej wyważone. Może dziś koło 17:00 wybiorę się na krótką przejażdżkę, to po przymierzam raz jeszcze z różnymi typami bluz. Niby wymiary mamy podobne, szkoda tylko że nie wypaliły mi zakupy na reszta ciuchów i nie mam żadnego rozsądnego kompletu pod to... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danudan Napisano 26 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2013 Dziekuje za twoj post;) Nie wiem wlasnie czy S nie wziac, jestem troche nizszy i rekawy moga byc troche za dlugie. A jezdzic bede w brubeck+bluza rogelli carpi i na to montane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
benek Napisano 26 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2013 Noo ladna kurteczka, i ja sie za bieganie zabieram(powoli) tylko butki kupie Przemyśl buty do biegania naturalnego, w nich nie lądujesz na piętę, tylko na śródstopie. Wydaje się, że to kontuzjogenne, ale tak naprawdę obciążasz głównie achillesy i czworogłowe uda, zamiast stawów skokowych i kolan. Poszukaj w necie ćwiczeń wzmacniających stopy - przyciąganie ręcznika palcami itp. A jezdzic bede w brubeck+bluza rogelli carpi i na to montane To chyba przy ujemnych temperaturach, bo IMO teraz w takim zestawie popłyniesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 26 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2013 Jeśli temperatura jest na plusie ubieram Montane plus koszulkę z długim rękawem - wystarcza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danudan Napisano 26 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2013 Brubeck Dry az taki cieply nie jest, a przy wietrze w samym Capri moze przewiac:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
benek Napisano 26 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2013 Brubeck będzie zapobiegał utracie ciepła, a Montane będzie robiła za ochronę przed wiatrem. Można przemyśleć jeszcze jakąś rowerową podkoszulkę letnią jako warstwę środkową, to dla zmarzluchów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danudan Napisano 26 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2013 Jak bedzie za zimno to bede nasadzal na siebie co bedzie pod reka:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.