pawel200 Napisano 17 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 WitamPrzymierzam się do zakupu butów SIDI i mam problem.Moja stopa ma niecałe 30cm i dotychczas używałem butów-Shimano 48-LG 48-Adidas 46 2/3-Nike 47Nigdy nie było problemu bo buty kupowałem na miejscu i przymierzałem. Teraz chciałbym dokonać zakupu z zagranicznego sklepu ale patrzę na rozmiarówkę SIDI i aż mi się wierzyć nie chcę, że mój rozmiar to 51 lub 52 http://velo.pl/pdf/sidi-tabela-rozmiarow.pdfCzy ktoś używa tych butów w tak dużym rozmiarze i mógłby się podzielić doświadczeniami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 17 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 A dostaniesz taki rozmiar? Mialem sidi, spece, vittorie, gearne, zawsze rozmiar 47 byl OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel200 Napisano 17 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 Tak 51 i 52 są dostępne ale z tego co wynika, że będą za duże i potrzebuje 47-48 tak jak nosiłem w innych markach. W takim razie zupełnie nie rozumiem czemu mają taką przedziwną tabelę rozmiarów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 17 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 Nie sugeruj sie tym co podaja w necie, czasami mozna zglupiec. Buty rowerowe sa mniej wiecej w bardzo zblizonej rozmiarowce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulsen Napisano 17 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 Nie sugeruj sie tym co podaja w necie, czasami mozna zglupiec. Buty rowerowe sa mniej wiecej w bardzo zblizonej rozmiarowce. Zgadza się - odstęp do najwyżej jeden, do półtora rozmiara (w ekstremalnych warunkach). Vittorie miałem 44, Sidi też mierzyłem i 45,5 lub 46 pasowało, Giro noszę 45, Diadory pasowały 45. Jedynie Mavic 45 2/3 czy jakoś tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek21001 Napisano 17 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 Noszę Shimano 48,Speca 48. Długi czas sądziłem,że Sidi nie dla mnie,trudno o rozmiar 51-52 wynikający z tabeli. Przejeżdzałem w wakacje w pobliżu Bikestacji,przymierzyłem i kupiłem Sidi.........48. (trzy mierzone pary i każda pasowała, Dominatory,Five i Spidery) Pasują jak w mordę. Warto zwrócić uwagę,czy nie ma w nazwie Mega - to wersja poszerzona i jest duża różnica (dla mnie papcie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 17 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 Mam stopę ok. 30cm, buty sportowe mam o długości wkładki ok. 30.5cm. Z rozmiarówki rowerowej pasują mi: - Adidas/Mavic 47 1/3 - Sidi 47 - Shimano 48 - Diadora 47 - Spec 47 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.