Ligeiro Napisano 17 Listopada 2013 Napisano 17 Listopada 2013 Cześć, proszę was o pomoc w złożeniu i dobraniu części roweru. Będe go używał do Dirtu, Freeride i Slopestylu. Planuje zrobić single speed, inny nie wchodzi w grę. Rama: Dartmoor Hornet 2011 - już mam ze sterami Amortyzator: ? chyba rock shox pike 409, jak nazbieram (używka) Koło tył: Używke dartmoora. Dostane 6 grudnia (z tarczą ham. i zębatką czy jak to się tam zwie. ;p ) Koło przód: ? (używka koniecznie) Kierownia: Dartmoor Fate Mostek: Dartmoor Funky (powiedzcie mi czy wejdzie on na tą kierownice) Gripy: Dartmoor Shaman Pedały: Dartmoor Cookie Łańcuch: Octane one single speed Suport: ? Korba: ? Hamulec: ?
dzemi15 Napisano 17 Listopada 2013 Napisano 17 Listopada 2013 Jakoś słabo widzę single speed i freeride...
Roonin Napisano 17 Listopada 2013 Napisano 17 Listopada 2013 Hornet do Freride ok ale do Dirtu czy Slopestyle to nie bardzo. Dlaczego? Było pisane tyle razy że wystarczy poszukać. Co do reszty: Amor- no właśnie i połącz Dirt i Freeride w jednym amorze (dwa światy) Koło- Skoro ma być używka to szukaj coś konkretnego i wrzucaj propozycje. Rutikon + Howitzer ??? Hamulec- Do Dirtu mógłby być "hamulec" i to jakikolwiek do FR muszą być hamulce (przód tył) i to dobre. Minimum m675/615.
GhostForeverPL Napisano 17 Listopada 2013 Napisano 17 Listopada 2013 Rama: Dartmoor Hornet 2011 - już mam ze sterami rama jak już to tylko pod przerzutki Amortyzator: ? chyba rock shox pike 409, jak nazbieram (używka) amorek może być Koło tył: Używke dartmoora. Dostane 6 grudnia (z tarczą ham. i zębatką czy jak to się tam zwie. ;p ) chodzi ci o 1zębatkę single speed ? Koło przód: ? (używka koniecznie)szukaj na allegro,tablicy Kierownia: Dartmoor Fate Mostek: Dartmoor Funky (powiedzcie mi czy wejdzie on na tą kierownice) zależy od rozmiaru mostka jak się nie mylę jest 24,5 i 31,1 Gripy: Dartmoor Shaman polecam fajne są Pedały: Dartmoor Cookie dobre jednak do dh lepsze będą fever albo do dirtu stream Łańcuch: Octane one single speed nie miałem z nim doczynienia wiem że dartmoor core jest mocny do ss albo jakiś sram,shimano do dh Suport: ?zależy od korb dobre są od fsa Korba: ?do dh shimano slx m665 Hamulec: ?Do dh jakieś shimano albo jakiś avid np elixir r,do dirtu wystarczy ci Hayes Stroker ryde albo jakiś avid Myślę że pomogłem Jeżeli chcesz dobry set do horneta to najlepiej korby slx m665 przerzutkę sram x9,x7 kasetę 9 rzędową łańcuch najlepiej mocny Shimano CN-HG53np koło mocne amorek około 100-150skoku oś 20mm koło przód najlepiej pod oś 20mm i z przodu 1 przerzutka a z tyłu 9 Mniej więcej taki będzie dobry set do free ride
dzemi15 Napisano 17 Listopada 2013 Napisano 17 Listopada 2013 Kolego według mnie trochę bredzisz... Ruktion howitzer lub hussefelt na początek na pewno wystarczy. Autorze najlepiej jak się zdecydujesz sam czego chcesz, bo ciężko połączyć dwie inne rzeczy jak street i freeride. Wypadało by również podać ile możesz wydać na złożenie roweru.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.