qball Napisano 17 Listopada 2013 Napisano 17 Listopada 2013 Witajcie, Mam RS Sida Dualair z 2011 r. - nie katowałem go a wręcz miał lekko Jednakże spostrzegłem niedawno, że blokada po strzale z manetki nie działa - tj amor sie nie blokuje tylko pompuje normalnie przy nacisku z góry, wydając przy tym dźwięki typu "dmuchanie/sapanie" . Cóż to możę być? Amor sie nie poci, nie ma żadnych widocznych uszkodzeń.. Pytam gdyż muszę się mentalnie przygotować na ewentualny poziom wydatków pozdro
Mod Team Maniak Napisano 17 Listopada 2013 Mod Team Napisano 17 Listopada 2013 Normalnie powiedziałbym że brakuje oleju w tłumiku ale jak jest dźwięk typu "dmuchanie/sapanie" to możliwe że któraś z uszczelek (prawdopodobnie na dole tłumika) walnęła i wypycha olej do komory ze ślizgiem. Jeśli tak jest, uszczelka kurzowa może pięknie wystrzelić z gniazda w górę wypchnięta ciśnieniem. Jeśli będziesz robił sam to musisz kupić olej i ew uszczelki, jeśli oddasz do serwisu to koszt powinien oscylować w granicach typowego przeglądu serwisowego, prawdopodobnie nie jest skomplikowana usterka. PS Pamiętaj że amor nie chodzi bezgłośnie.
Mod Team Puklus Napisano 17 Listopada 2013 Mod Team Napisano 17 Listopada 2013 Temat został usunięty. Prawdopodobna przyczyna usunięcia: - pkt 2b regulaminu - brak klamrowego nazewnictwa tematu - podobny temat już istnieje - narusza inne postanowienia i zasady regulaminu forum lub/i polityki prywatności. Regulamin forum: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.