Krzysiek85 Napisano 17 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 Witam Chciałem wymienić moją atrapę amortyzatora tzn. Suntour XCR na coś lepszego. Dla mnie sezon rowerowy się skończył i na wymianę mam czas powiedzmy do marca/kwietnia następnego roku. Mogę więc "polować na okazję", tylko muszę wiedzieć na co. Kwota to około 1000 zł (mogę nieznacznie przekroczyć budżet). Ważne, amortyzator musi być nowy, łatwy w ustawieniu i w miarę prosty w serwisowaniu. Waga bikera to ~ 70kg, rower Kross A6 '2011. Na początku myślałem o epiconie, ale przy obecnych cenach jego zakup wydaje się coraz mniej opłacalny i postanowiłem poszukać jakiejś sensownej alternatywa w podanym budżecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 17 Listopada 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 Jak nowy to ciężko coś fajnego znaleźć , szukałbym minuty 100mm, fajna sztywna ale to ok 1300zł albo r7 to sa proste i nie zawodne widelce, o dużej kulturze pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qrczakzul Napisano 17 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 First??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek85 Napisano 17 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 Gdybym zdecydował się na amortyzator Manitou R7, to którą wersję: R7, R7 Pro, czy R7 MRD (to samo w przypadku Minute Pro czy MRD)? Jakiś konkretny rocznik? Czegoś unikać? A przydatna jest blokada skoku z kierownicy (bo przy XCR nigdy skoku blokować nie musiałem )? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qrczakzul Napisano 17 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 Jeśli się scigasz to bardzo. Ja mam na goleniu i poplocka mi strasznie brakuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 17 Listopada 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 Wersje MRD to typowo wyczynowe wersje z raczej sportową charakterystyką. Wersja PRO w zupełności wystarczy. R7 Pro http://rowery-happy.pl/product_info.php?cPath=309_379_397&products_id=3361 R7 w starszej wersji ( technologicznie to samo co wersja PRO) http://rowery-happy.pl/product_info.php?cPath=309_379_397&products_id=3362 Jest jeszcze Marvel http://rowery-happy.pl/product_info.php?cPath=309_379_397&products_id=3357 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek85 Napisano 17 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 dzięki za odpowiedzi a ten sklep z linku to jakiś sprawdzony, godny polecenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 17 Listopada 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 Kupowałem w nim kilka rzeczy ( m.in amorek) i jest bardzo OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.