Skocz do zawartości

[Dętka] lekka do Schwalbe Kojak 26x1.35

terew

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Szukam jakieś lekkiej dętki do Schwalbe Kojak 26x1.35, lekkiej czyli takiej poniżej 100 g ( najlepiej 80 gr  :icon_cool: ) , nic niestety nie znalazłem oprócz Geaxa Ultralite które już wcześniej miałem przy innym rowerze ( ważą około 115 gram i są słabo zrobione ), więc wdzięczny będę za liczne sugestie, od razu piszę że nie chcę UST  :thumbsup:.

Napisano

Maxxis ultra light, Michelin air comp latex czy cos od Eclipse.

Wszystko fajnie ale nie znalazłem żeby były wersje tych dętek pod moje oponki + szukana waga, jedynie co znalazłem to Maxxis Welter Weight 26 x 1-1.25 które z braku laku powinny być ok, może jakieś inne opcje ?

Napisano

Chyba się na nie zdecyduje, choć są do 1,25' to do moich gum też powinny być ok. A jak z trzymaniem ciśnienia i wagą realna ?

Napisano

Model Maxxis Welter Weight niee ma papierowych ścianek, z Kendami nie mam dobrych doświadczeń.

W każdej po jakimś czasie zaczynała mi się robić dziura w miejscu mocowania zaworu.

Napisano

Dziękuje wszystkim za pomoc, zdecyduje się na Maxxisy bo mogę je kupić na miejscu i duży plus za wagę, zyskam 120 gram mniej na kołach :thumbsup: a z doświadczenia wiem że te 120 gram na dłuższych dystansach robi różnice, choć wydaje się to relatywnie mało.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...