Skocz do zawartości

[rama] Jaką ramę kupić

NightVegas

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, poszukiwałem roweru xc do kupienia na nowy sezon . Rower miał służyć do maratonów. Padło na Scott scale 970. Koszt takiego rowerku to 3tyś. Z Ciekawości policzyłem ile części są warte nowe. Przeraziłem się o ile taniej by mnie to kosztowało składając sam. Postanowiłem więc złożyć rower samemu . I mam takie pytanie, jakiej firmy najlepiej kupić ramę? Może ta scale  ramka by była ok?:) dodam , że rower składam na kołach 29'Budżet na ramę , myślałem tak do tysiąca złotych.

Za wszelką pomoc, dziękuję ;)

Napisano

Na pewno dobrze policzyłeś, że składanie roweru z części (podobnej klasy co w gotowym rowerze) wyszło Ci taniej niż gotowy rower?

A Accent Peak 29 to rzeczywiście ciekawa i niedroga propozycja. Ostatnio taką ściągałem dla kumpla i się jej przyjrzałem, wygląda ładnie, wykonanie jest naprawdę ok.

Napisano

Na pewno dobrze policzyłeś, że składanie roweru z części (podobnej klasy co w gotowym rowerze) wyszło Ci taniej niż gotowy rower?

A Accent Peak 29 to rzeczywiście ciekawa i niedroga propozycja. Ostatnio taką ściągałem dla kumpla i się jej przyjrzałem, wygląda ładnie, wykonanie jest naprawdę ok.

Wydaje mi się, że trudno to przeliczyć w ogóle, bo ... jaką wartość wpisać w polu rama?

Naprawdę trudno znaleźć samą ramę do Scott Scale 970 i w związku z tym nie wiadomo czy rama jest warta 900zł, czy 1500zł.

Tak mi się zdaje :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...