NightVegas Napisano 17 Listopada 2013 Napisano 17 Listopada 2013 Witam, poszukiwałem roweru xc do kupienia na nowy sezon . Rower miał służyć do maratonów. Padło na Scott scale 970. Koszt takiego rowerku to 3tyś. Z Ciekawości policzyłem ile części są warte nowe. Przeraziłem się o ile taniej by mnie to kosztowało składając sam. Postanowiłem więc złożyć rower samemu . I mam takie pytanie, jakiej firmy najlepiej kupić ramę? Może ta scale ramka by była ok? dodam , że rower składam na kołach 29'Budżet na ramę , myślałem tak do tysiąca złotych. Za wszelką pomoc, dziękuję
michal1289 Napisano 17 Listopada 2013 Napisano 17 Listopada 2013 Jak 29 cali to weź pod uwagę ramę accent peak 29. Jest wiele tematów na tym forum odnośnie tej ramy.
SpeedyBandito Napisano 18 Listopada 2013 Napisano 18 Listopada 2013 Na pewno dobrze policzyłeś, że składanie roweru z części (podobnej klasy co w gotowym rowerze) wyszło Ci taniej niż gotowy rower? A Accent Peak 29 to rzeczywiście ciekawa i niedroga propozycja. Ostatnio taką ściągałem dla kumpla i się jej przyjrzałem, wygląda ładnie, wykonanie jest naprawdę ok.
Wrociu Napisano 18 Listopada 2013 Napisano 18 Listopada 2013 Na pewno dobrze policzyłeś, że składanie roweru z części (podobnej klasy co w gotowym rowerze) wyszło Ci taniej niż gotowy rower? A Accent Peak 29 to rzeczywiście ciekawa i niedroga propozycja. Ostatnio taką ściągałem dla kumpla i się jej przyjrzałem, wygląda ładnie, wykonanie jest naprawdę ok. Wydaje mi się, że trudno to przeliczyć w ogóle, bo ... jaką wartość wpisać w polu rama? Naprawdę trudno znaleźć samą ramę do Scott Scale 970 i w związku z tym nie wiadomo czy rama jest warta 900zł, czy 1500zł. Tak mi się zdaje
NightVegas Napisano 19 Listopada 2013 Autor Napisano 19 Listopada 2013 Właśnie nie wiedziałem jak ocenić tą ramę . Teraz już w ogolę nie wiem czy kupować całego z salonu , czy samemu składać ^ ^
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.