Skocz do zawartości

[rower] Cube LTD 29 2014

fander

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Co sądzicie o w.w. modelu na 2014 r.: http://www.cube.eu/en/bikes/mtb-hardtail/ltd/ltd-29-green-blue/? Będę wdzięczny za komentarz dotyczący specyfikacji itp. :thumbsup:  Cena na teraz to ok. 3600 zł. Można dostać coś z lepszymi gratami z 2013?

Mam 178 cm wzrostu, ok. 70kg. Rozmiar 19" będzie dla mnie ok? I przede wszystkim, czy pchanie się w 29er przy takim wzroście ma sens? Wiem, że temat rzeka; zawsze byłem dość mocno uprzedzony do dużego koła, ale może warto spróbować czegoś nowego  :whistling:

Napisano

Gdzie widziałeś za 3600zł tego Cube z Rebą? Zwykły LTD z 2013 ma Recona a nie Rebę.

Znalazłem go w sklepie niedaleko od siebie. Cena przyzwoita, ale kolor jedynie jak na zdjęciu - flamaster  :whistling:

Będę wdzięczny za podpowiedź dotyczącą rozmiaru, czy jest się w ogóle na co napalać.

Napisano
Znalazłem go w sklepie niedaleko od siebie. Cena przyzwoita, ale kolor jedynie jak na zdjęciu - flamaster 

Najnowszy Cube LTD 29? Model na rok 2014? Z amortyzatorem Reba? Za 3600zł? :blink: Wyślij mi info co to za konkretnie sklep na PW, bo mega dziwna sytuacja. W Niemczech ten model dopiero wchodzi do sklepów i to z ceną 1000 euro...

http://www.bike-discount.de/shop/k2639/a111046/ltd-29-greennblue.html

Napisano

Zadzwoniłem do nich i te modele to tylko jakieś pojedyncze sztuki sprowadzone z prezentacji i póki co nie będą mieć innych modeli z rocznika 2014, innych rozmiarów ani innych malowań. Cena to kwestia ogólnej promocji BEZVAT do końca tygodnia, później 4400zł. Imo jeśli rama będzie ok i się zdecydujesz, to zrobisz dobry interes - 29er w takiej cenie, z takim amorem i osprzętem za 3600zł to rzadkość. Gdyby mieli 23", to sam bym wziął, nawet mimo koloru (który na zdjęciu, które wysłałeś na PW nie wygląda w sumie tak źle jak na stronie Cube).

Napisano

Zadzwoniłem do nich i te modele to tylko jakieś pojedyncze sztuki sprowadzone z prezentacji i póki co nie będą mieć innych modeli z rocznika 2014, innych rozmiarów ani innych malowań. Cena to kwestia ogólnej promocji BEZVAT do końca tygodnia, później 4400zł. Imo jeśli się zdecydujesz, to zrobisz dobry interes - 29er w takiej cenie, z takim amorem i osprzętem za 3600zł to rzadkość.

Jedyne co mnie odstrasza to ten zakreślaczowy kolor i nie wiem czy się do niego przyzwyczaję  :starwars:

Napisano

Przemalujesz, okleisz albo przeżyjesz. :D

Ale fakt, gdyby darowali sobie widelec i siodełko w kolorze ramy, to byłoby o wiele lepiej. Cóż, przy okazjach nie można wybrzydzać na takie rzeczy. I tak masz farta z rozmiarem ramy.

Napisano

jaka tam okazja , :P osprzęt kiszka

To ironia czy mówisz poważnie? Jeśli poważnie, to jaki rower za 3600-4000zł poleciłbyś z lepszym osprzętem?

Napisano

Sprzęt jest już u mnie, dzięki za wskazówki : )

Bałem się trochę dużego koła, ale chciałem spróbować czegoś nowego i nie zawiodłem się, także polecam niezdecydowanym  :thumbsup:  U mnie była to przesiadka z Hexagona v8 więc spora przepaść pomiędzy rowerami; odczucia zdecydowanie na +.

• 3 miesiące temu...
Napisano

Zadzwoniłem do nich i te modele to tylko jakieś pojedyncze sztuki sprowadzone z prezentacji i póki co nie będą mieć innych modeli z rocznika 2014, innych rozmiarów ani innych malowań. Cena to kwestia ogólnej promocji BEZVAT do końca tygodnia, później 4400zł. Imo jeśli rama będzie ok i się zdecydujesz, to zrobisz dobry interes - 29er w takiej cenie, z takim amorem i osprzętem za 3600zł to rzadkość. Gdyby mieli 23", to sam bym wziął, nawet mimo koloru (który na zdjęciu, które wysłałeś na PW nie wygląda w sumie tak źle jak na stronie Cube).

A czy ktoś ma informację ws. Cube LTD 29 2014 na temat wysokości górnych rur w połowie ich długości dla ramy 21" i 23"?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...