kardiarat Napisano 16 Listopada 2013 Napisano 16 Listopada 2013 Witam. Zastanawiam się nad wyborem roweru do stuntu. I mam pytanie: -Lepiej do tego hamulce hydrauliczne czy tarczowe? Waham się nad trzema rowerami ( cena do 2300zł ) 1. Merida Big Nine TFS 100 2. Kross level A2 3. Kross level A6 Jeżeli macie jakieś lepsze w tej cenie możecie podesłać link. Rower będzie ( przynajmniej ) na 5lat.
Silver400 Napisano 16 Listopada 2013 Napisano 16 Listopada 2013 Hamulce najlepsze będą hydrauliczne tarczowe
kardiarat Napisano 16 Listopada 2013 Autor Napisano 16 Listopada 2013 merida big nine tfs 100d ma hydrauliczne tarczowe i mogę ją kupić w go sport za 2300zł .. Jaki rower jest z nich najlepszy? Doradzicie ? Ps. Raczej jestem przekonany do meridy. A czym się różni merida big nine tfs 100 od big nine tfs 300
jasinski21444 Napisano 16 Listopada 2013 Napisano 16 Listopada 2013 Tylko że te rowery nie służą do stuntu lecz cross country .
kardiarat Napisano 16 Listopada 2013 Autor Napisano 16 Listopada 2013 To jaki rower polecacie ? http://www.youtube.com/watch?v=LSwYTDSyJVM Oni chyba mają ( jeden z nich ) Kross Level ? Jaki rower do stuntu polecacie ? Czy na jednym z tych 3 co podałem mogę tak jeździć czy nie ? ps. Proszę wypowiedzcie się. Rower za 2300zł to już nie jest niewiele a chce jeździć tak jak na filmiku powyżej. Chodzi o dobrego MTB Ps 2. : Od razu dorzucę te pytanie: koła 29" czy 26" do stuntu i okazyjnej jazdy ( bardzo rzadko po górach )
jasinski21444 Napisano 16 Listopada 2013 Napisano 16 Listopada 2013 Po pierwsze na tym wideo nie widzę żadnego z wymienionych rowerów w tym temacie . Po drugie rower do stuntu nie nadaje się do długich wycieczek Po trzecie http://www.forumrowerowe.org/topic/41728-typy-rowerow/ myślę że najlepszy byłby rower do streetu Po czwarte potrzeba umiejętności przedewszystkim . Sprzęt to nie wszystko .
Qr3ak Napisano 16 Listopada 2013 Napisano 16 Listopada 2013 Żaden z podanych rowerów nie nadaje się do takiej zabawy tym bardziej 29`. Kup sobie stalowego bmx na początek takiej zabawy.
kardiarat Napisano 16 Listopada 2013 Autor Napisano 16 Listopada 2013 Jesteście w stanie podać mi przykładowe Lub jeden z tych co tamci na filmiku posiadają ? Jezdzilem na zwykłym rowerze góralu z amorami na jedym kole lecz ciężej jest na nim. ps. Dziwne, że jezdzilem na meridzie big nine tfs 100 i łatwo było jezdzic na jednym kole i skakać - był do testów
jasinski21444 Napisano 16 Listopada 2013 Napisano 16 Listopada 2013 http://allegro.pl/listing/listing.php?id=16420&order=d&string=street&price_to=1500&price_enabled=1 wybierz coś sobie
kardiarat Napisano 16 Listopada 2013 Autor Napisano 16 Listopada 2013 Te rowery kosztują max 1200zł MTB W go sport mówili, ze ta merida big nine tfs 100 wytrzyma spokojnie te rzeczy
jasinski21444 Napisano 16 Listopada 2013 Napisano 16 Listopada 2013 Zdecyduj się jaki rower chcesz zakupić . Rower do robienia trików czy do czego http://www.forumrowerowe.org/topic/41728-typy-rowerow/ poczytaj i napisz .
kardiarat Napisano 16 Listopada 2013 Autor Napisano 16 Listopada 2013 Chce kupić rower taki abym mógł jeździć tak jak ci na filmie i ( ew.) po górach oraz ew. skakać W go sporcie mówił mi " specjalista " , że merida big nine tfs 100-d jest dobry do tych rzeczy co pisze .
shiren Napisano 16 Listopada 2013 Napisano 16 Listopada 2013 Chce kupić rower taki abym mógł jeździć tak jak ci na filmie i ( ew.) po górach oraz ew. skakać W go sporcie mówił mi " specjalista " , że merida big nine tfs 100-d jest dobry do tych rzeczy co pisze . nawet ja, nie znajac sie na tym widze, ze ten rower sie do tego nie nada. Zrozum, ze rower do tych "Stuntow" musi byc lekki i maly, moze nie tyle co musi, ale na takim jest najprosciej, a Pan "specjalista" zweszyl naiwniaka z mlodziezowa zajawka i wcisnie ci nawet fiata 126p twierdzac ze zrobisz na nim backflipa i zakonczysz manualem na bocznych kolach. Tak jak wspomnieli koeldzy wyzej, szukaj rowerow stricte do streetu, latwo taki rozpoznac, niska rama, nisko siodelko, single speed (bez przerzutek), czesto na kolach 24 ale i 26 to tez norma.
Silver400 Napisano 17 Listopada 2013 Napisano 17 Listopada 2013 A nie prościej napisać do tych chłopaków od filmu co polecają ? Oni chyba najlepiej będą wiedzieć jakie cechy roweru są potrzebne a jakie nie. Oczywiście nie ma gwarancji, że odpiszą ale jak na moje doświadczenia z rowerzystami, wszelkiej maści, to pomogą. Zresztą jak ci konkretnie nie pomogą to takich filmów jest mnóstwo i osób które się w to bawią.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.