adhed Napisano 15 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2013 Cześć, Znowu mam problem ze śrubami. Chciałem wymienić zębatki w korbie, ale nie mogę odkręcić ramienia korby. Jeden z imbusów ma zjechane gniazdo i nie da rady go odkręcić. Próbowałem wbić płaski śrubokręt i jakoś to ruszyć, ale nic z tego. Nie wiem czy wiercenie ma sens tutaj? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 15 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2013 Spróbuj wbić tam torxa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzemi15 Napisano 15 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2013 Jak kolega wyżej, u mnie prawie zawsze wbicie torx'a działało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adhed Napisano 15 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 15 Listopada 2013 Chodzi Wam o wbicie torxa jako końcówki narzędzia tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baczek Napisano 15 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2013 Dremel, lub inna mała szlifiereczka i zrobić na łbie śruby nacięcie tak żeby pasowało pod płaski śrubokręt. Rozwiercanie bedzie ryzykowne, zwłaszcza ze ramię to amelinium i gwint może sie rozpłynąć w powietrzu:D Wysłane z mojego LG-P880 za pomocą Tapatalk 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzemi15 Napisano 15 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2013 Tak. ale weź jakąś końcówkę gorszej jakości jeżeli masz ich więcej bo w razie uszkodzenia szkoda żeby dobra się zepsuła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 15 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2013 Chodzi Wam o wbicie torxa jako końcówki narzędzia tak? Tak dokładnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 17 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 Bity są zwykle bardzo miękkie. Zniszczysz tylko bit, a pożądanego efektu możesz nie osiągnąć. Polecam wykrętaki. To takie lewe gwinty. Nawiercasz otwór w uszkodzonej śrubie i wkręcasz w lewą stronę. Jako że śruba ma prawy gwint będzie się wykręcać. Kosztują nic a mogą być pomocne. http://allegro.pl/wykretaki-do-urwanych-zerwanych-srub-5-sztuk-w-wa-i3702318793.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 17 Listopada 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 Bity są zwykle bardzo miękkie Ostatnio doświadczyłem tej "miękkości", potrzeba mi było płaski z wycięciem na środku, brat mi zajumał szlifierkę wiec co ...brzeszczot ... i żebyście sie nie zdziwili jak brzeszczotem można bita przeciąć ... nawet rysy nie zrobiłem ... a żebym nie skłamał to bit pochodzący z jakiegoś badziewnego zestawu kluczy, dlatego miał iść na poświecenie ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 17 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 Bity są zwykle bardzo miękkie Używam bitów od zestawu kluczy makity , wiele razy je wbijałem w uszkodzone łby śrub i żyją nadal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 17 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 Mi by było szkoda, tym bardziej jakby się uszkodził. Komplet dobrych bitów niestety kosztuje. Do odkręcania przez nabijanie służą takie narzędzia: http://allegro.pl/wykretaki-do-zerwanych-srub-wbijane-m5-m20-i3692160879.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 17 Listopada 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 Jak by średnio raz w tygodniu śrubę urywał to pewnie by sie i pokusił ... A tak stanowczo za drogo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tafyn Napisano 21 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2013 Śruba i tak jest o wymiany wiec ja zawsze wbijalem rozmiar wiekszy imbus i gralo Ale koledzy wyzej tez maja dobry sposob Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.