Skocz do zawartości

[opony] Grubasy z małym bieżnikiem.

samochodzik

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Składam nowy rowerek i poszukuje opon takich jak są widoczne na tym oto filmiku:

w sekundach 0.38-0.47. Szukałem troche po necie ale jeśli są taki grube to mają strasznie duży,wysoki bieżnik,a nie o to mi tutaj chodzi.Im oponki tańsze tym dla mnie lepiej.Nie oczekuje od nich jakiejś dobrej trwałości tylko szerokości i takiego wyglądu jak te na filmiku.Znalazłem coś takiego : http://allegro.pl/opona-kenda-flame-26-x-3-0-cruiser-k1008-opony-wwa-i3655365158.html jednak prosze was o podzielenie sie ze mna opiniami o takich oponkach i jeśli znacie to o podanie modeli opon w tym stylu.Z góry dzięki.
Napisano

Jeśli dobrze widze to na filmie jest Hookworm 2,5" a z przodu coś cieńszego od Schwalbe. Do 100zl Hookworm i ta Kenda to chyba najszersze opony tego typu, ale obie to strzaszne kloce - ponad 1kg sztuka. Opony 2,35" to też już są niezłe balony, a przy tym jest ich spory wybór i są o wiele lżejsze, dlatego takie właśnie bym polecał.

Napisano

Są też Vee Ruber Speedster. Na koło 2" dostępne w rozmiarze 2.1

Z Vee Ruberami nie mam dość dobrych doświadczeń-miałem już kilka modeli tej firmy i powiem że żeby je zdjąć z obręczy to trzeba albo niechcący przebić dętke albo zrobić wgniecenie w rafce-tak ciężko zchodzą. ;(

Napisano

i powiem że żeby je zdjąć z obręczy to trzeba albo niechcący przebić dętke albo zrobić wgniecenie w rafce-tak ciężko zchodzą. ;(
Good joke. Speedstery akurat są zwijane i ściągalne w palcach. Sam posiadam te kapcie na koło 29"
Napisano

Świadczy bo zwijane z reguły inaczej się zakładają i ściągają. Poza tym fakt że jest opona jest na dedykowaną szerokość obręczy dajmy na to 19mm, na takiej obręczy mam oponę i nie narzekam na problemy świadczy że Ty posiadając obręcz tej samej szerokości również nie powinieneś ich mieć. Jeśli masz zastanów się nad swoimi umiejętnościami ;)

Napisano

Dziękuję bardzo za dobrą radę ;) Odniosłem się do tego, że kategorycznie stwierdziłeś, że dany model opony jest "ściągalny w palcach". Ok, w przypadku Twojej obręczy tak jest, ale w przypadku mojej obręczy (22,6 mm szerokości wewnętrznej) może już tak nie być . A nie wiemy jakie obręcze ma założyciel wątku, więc opinia, że jest "ściągalna w palcach" może być słuszna, ale nie musi.

Napisano

Odniosłem się do tego, że kategorycznie stwierdziłeś, że dany model opony jest "ściągalny w palcach"
Wciskanie że jakoś się przy tym upieram jest nieco naciągane ;)

Ok, w przypadku Twojej obręczy tak jest, ale w przypadku mojej obręczy (22,6 mm szerokości wewnętrznej) może już tak nie być
Generalnie to im szersza obręcz niż tak dedykowana pod oponę tym trudniej ją ściągnąć. Nie dotyczy to chyba jedynie kapci tanich marek które są zawsze produkowane pod obręcz 19mm :D Koniec tematu
  • 2 tygodnie później...
Napisano

Osobiście twierdze że każda opona nawet zwijana zchodzi inaczej z każdej obreczy osobno.Np z twojej obęczy zejdzi ci w palcach i nie będziesz się męczył przy jej ściąganiu a na mojej obęczy gdy bd chciał tą samą opone zdjąć to bd się męczył i w godzine nie dam rady.Tak było właśnie w moim spotkaniu ze zwykłymi Vee Ruberami za 35 zł(zwykłe drutówki).Więc u każdego oponka zejdzie inaczej i nie należy mówić że oponka ta jest jakaś super lub po prostu jest do du.. bo u każdego ta sytuacja ma się inacze.Dziękuje za uwage :thanks::thumbsup:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...