Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, planuje zakup mozliwie najbardziej uniwersalnego ścieżkowca na zimę, lato, Beskidy, Bieszczady ale głównie na szlaki Lubelszczyzny i Puszczę Kozienicką. Nie zamierzam brać udziału w maratonach, interesuje mnie czysta przyjemność jazdy na rowerze i wygoda jako że czasami będę jeżdził ponad 6 godzin. Mam duże doświadczenie na szosie i zerowe w terenie, dlaetego proszę was o pomoc, mam 185 wzrostu i ważę ok 90 kg, mój budżet to 9000, mój typ to:

https://www.canyon.com/_pl/mountainbikes/bike.html?b=3182

proszę o komentarze, ewentualnie o alternatywne propozycje. Pozdr.

Napisano

ogolnie jesli mozesz, unikaj roweru z foxem z przodu, szczegolnie bez kashimy, canyon jest ma dosc krotka gorna rure, niektorzy twierdza, ze to dobrze w sciezkowcu, wg mnie zdecydowanie nie

camber bardzo fajny, ale osprzet jednak gorszy, poszukaj mondrakera factora 2013, tez bardzo fajny sprzet, moze bylaby nawet do kupienia sama rama, stumpjumper fsr tez spoko....tak naprawde w tym okresie lepiej skupic sie na szukaniu okazji, niz konkretnych modeli

ogolnie jesli mozesz, unikaj roweru z foxem z przodu, szczegolnie bez kashimy, canyon jest ma dosc krotka gorna rure, niektorzy twierdza, ze to dobrze w sciezkowcu, wg mnie zdecydowanie nie

camber bardzo fajny, ale osprzet jednak gorszy, poszukaj mondrakera factora 2013, tez bardzo fajny sprzet, moze bylaby nawet do kupienia sama rama, stumpjumper fsr tez spoko....tak naprawde w tym okresie lepiej skupic sie na szukaniu okazji, niz konkretnych modeli

Napisano (edytowane)

ogolnie jesli mozesz, unikaj roweru z foxem z przodu, szczegolnie bez kashimy,

jak jest nawet z Kashimą też unikaj :)

Edytowane przez zgucior
Napisano

Są albo czułe i wpadają jak szmata, albo nie nurkują tak ale z wyższym ciśnieniem tracą czułość.

Kashima na pracę wpływu ni ma :)

Napisano (edytowane)

Mój tam jest czuły i nie nurkuje, a właściwie trzy które posiadam :]

oczywiście kwestia odczuć jest wysoce subiektywna lub też mogłem nie mieć styczności z wzorcowym amortyzatorem...

Edytowane przez OrzelPiotr
Napisano

Mój jest czuły i (i) zapada się na D; (ii) nie zapada się na T.  Rocznik 2013 jest mniej sztywny niż wcześniejsze.

Co nie zmienia faktu, że to dobry wideł tylko cza go brać za mniejsze pieniądze niż śpiewa Cult-bikes, bo trochę jednak nie dorasta do ceny.  No ale tak już bywa z dużymi markami.

Napisano

Da się kupić z nowym rowerem, czasem same amortyzatory (wg cen detalicznych) stanowią 70% wartości całego roweru. Tak jak kolega wyżej pisał ceny sklepowe są...  co najmniej dziwne :]

• Mod Team
Napisano

Kaniam,

Moja propozycja to Whyte T129.  Właśnie świeżo oblatałem wersję S.

1700 funtów czyli 8 i pół kilo złotówek.

Napęd X7, geo jak to zwykle w Whte'ach dośc radykalne, 2x10, Reba RL i Monarch RL dające 120/120 z wariacją na temat Horsta.

No i bedzie to sprzęt zdecydowanie bardziej ezotyczny niż Canyon, Trek, Szpec...

Whyte T129

Szacunek...

I.

Napisano

Kaniam,

Moja propozycja to Whyte T129.  Właśnie świeżo oblatałem wersję S.

1700 funtów czyli 8 i pół kilo złotówek.

Napęd X7, geo jak to zwykle w Whte'ach dośc radykalne, 2x10, Reba RL i Monarch RL dające 120/120 z wariacją na temat Horsta.

A jak z dostawą do .pl i wzrostem? 185 to chyba górna granica tego co Whyte oferuje (też się nad tym zastanawiałem, bo oferta niegłupia - ale za duży jestem).

• Mod Team
Napisano

A jak z dostawą do .pl i wzrostem? 185 to chyba górna granica tego co Whyte oferuje (też się nad tym zastanawiałem, bo oferta niegłupia - ale za duży jestem).

Dostawa to raczej nie problem. Whyte nie spzredaje bezpośrednio, tylko przez sieć niezależnych dealerów. Pozostaje znaleźć sklep, kupić i odpowiednio wykartkować za przesyłke do Kraju-Raju.

Fakt-faktem że przydałby sie jeszcze rozmiar XL dla ludków powyżej 190cm wzrostu...

Szacunek...

I.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...