NIEDZWIAD Napisano 15 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2013 Witam, planuje zakup mozliwie najbardziej uniwersalnego ścieżkowca na zimę, lato, Beskidy, Bieszczady ale głównie na szlaki Lubelszczyzny i Puszczę Kozienicką. Nie zamierzam brać udziału w maratonach, interesuje mnie czysta przyjemność jazdy na rowerze i wygoda jako że czasami będę jeżdził ponad 6 godzin. Mam duże doświadczenie na szosie i zerowe w terenie, dlaetego proszę was o pomoc, mam 185 wzrostu i ważę ok 90 kg, mój budżet to 9000, mój typ to: https://www.canyon.com/_pl/mountainbikes/bike.html?b=3182 proszę o komentarze, ewentualnie o alternatywne propozycje. Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erzurum Napisano 15 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2013 ten http://www.sportsales.pl/rowery/29ers/3354-specialized-camber-comp-29 jeśli rzeczywiście mają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 15 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2013 ogolnie jesli mozesz, unikaj roweru z foxem z przodu, szczegolnie bez kashimy, canyon jest ma dosc krotka gorna rure, niektorzy twierdza, ze to dobrze w sciezkowcu, wg mnie zdecydowanie nie camber bardzo fajny, ale osprzet jednak gorszy, poszukaj mondrakera factora 2013, tez bardzo fajny sprzet, moze bylaby nawet do kupienia sama rama, stumpjumper fsr tez spoko....tak naprawde w tym okresie lepiej skupic sie na szukaniu okazji, niz konkretnych modeli ogolnie jesli mozesz, unikaj roweru z foxem z przodu, szczegolnie bez kashimy, canyon jest ma dosc krotka gorna rure, niektorzy twierdza, ze to dobrze w sciezkowcu, wg mnie zdecydowanie nie camber bardzo fajny, ale osprzet jednak gorszy, poszukaj mondrakera factora 2013, tez bardzo fajny sprzet, moze bylaby nawet do kupienia sama rama, stumpjumper fsr tez spoko....tak naprawde w tym okresie lepiej skupic sie na szukaniu okazji, niz konkretnych modeli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pulse Napisano 15 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2013 Nerve ma bardzo dobre opinie np. -> http://magazynbike.pl/?section=12&aid=108 Zostaloby Ci jeszcze troche na ewentualna rozbudowe. Przy tym wzroscie nie daj sie wskazaniom Canyona i bierz przynajmniej rozmiar L. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OrzelPiotr Napisano 15 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2013 A co jest nie tak z foxem ze trzeba go unikac Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgucior Napisano 15 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2013 (edytowane) ogolnie jesli mozesz, unikaj roweru z foxem z przodu, szczegolnie bez kashimy, jak jest nawet z Kashimą też unikaj Edytowane 15 Listopada 2013 przez zgucior Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leo2 Napisano 15 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2013 (edytowane) A ja polecę swoją zabawkę, za okazyjna cenę: http://www.jensonusa.com/Niner-Rip-9-Frame-2011 Ewentualnie ekonomicznie: http://www.bike-discount.de/shop/k325/a106084/ams-29-sl-frame.html resztę gratów dobierzesz sobie sam w Polsce, za 9k, możesz zbudować nawet na karbonowych kołach Edytowane 15 Listopada 2013 przez leo2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erzurum Napisano 15 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2013 tak jest , unikaj foksów bo to bardzo słabe widelce są Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leo2 Napisano 15 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2013 Tu masz jeszcze okazję: http://allegro.pl/cannondale-trigger-29er-alloy-2-2013r-nowy-i3548098877.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ronina Napisano 16 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 NO ALE CO Z TYMI FOXAMI ŻE SIE NIE NADAJA? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 16 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 Są albo czułe i wpadają jak szmata, albo nie nurkują tak ale z wyższym ciśnieniem tracą czułość. Kashima na pracę wpływu ni ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OrzelPiotr Napisano 16 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 (edytowane) Mój tam jest czuły i nie nurkuje, a właściwie trzy które posiadam :]oczywiście kwestia odczuć jest wysoce subiektywna lub też mogłem nie mieć styczności z wzorcowym amortyzatorem... Edytowane 16 Listopada 2013 przez OrzelPiotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erzurum Napisano 16 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 ja oczywiście o foksach żartowałem, moim zdaniem to najwyższe półka i to nawet bez kashimy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 16 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 Mój jest czuły i (i) zapada się na D; (ii) nie zapada się na T. Rocznik 2013 jest mniej sztywny niż wcześniejsze. Co nie zmienia faktu, że to dobry wideł tylko cza go brać za mniejsze pieniądze niż śpiewa Cult-bikes, bo trochę jednak nie dorasta do ceny. No ale tak już bywa z dużymi markami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 16 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 pytanie, ile mniej dla mnie obiektywny max to okolice 1500zl i to przede wszystkim z uwagi na niska mase, a za tyle to raczej nie da sie kupic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OrzelPiotr Napisano 16 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 Da się kupić z nowym rowerem, czasem same amortyzatory (wg cen detalicznych) stanowią 70% wartości całego roweru. Tak jak kolega wyżej pisał ceny sklepowe są... co najmniej dziwne :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 17 Listopada 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 Kaniam, Moja propozycja to Whyte T129. Właśnie świeżo oblatałem wersję S. 1700 funtów czyli 8 i pół kilo złotówek. Napęd X7, geo jak to zwykle w Whte'ach dośc radykalne, 2x10, Reba RL i Monarch RL dające 120/120 z wariacją na temat Horsta. No i bedzie to sprzęt zdecydowanie bardziej ezotyczny niż Canyon, Trek, Szpec... Whyte T129 Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mucher Napisano 17 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 Kaniam, Moja propozycja to Whyte T129. Właśnie świeżo oblatałem wersję S. 1700 funtów czyli 8 i pół kilo złotówek. Napęd X7, geo jak to zwykle w Whte'ach dośc radykalne, 2x10, Reba RL i Monarch RL dające 120/120 z wariacją na temat Horsta. A jak z dostawą do .pl i wzrostem? 185 to chyba górna granica tego co Whyte oferuje (też się nad tym zastanawiałem, bo oferta niegłupia - ale za duży jestem). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mancini Napisano 17 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 (edytowane) A może Radon http://www.radon-bikes.de/xist4c/web/Slide-130-29-8-0_id_24902_.htm 1999 euro, sam się zastanawiam aby sobie taki sprawić na wiosnę ale wersje 9.0SL http://www.radon-bikes.de/xist4c/web/Slide-130-29-9-0-SL_id_24904_.htm Edytowane 17 Listopada 2013 przez mancini Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 17 Listopada 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 A jak z dostawą do .pl i wzrostem? 185 to chyba górna granica tego co Whyte oferuje (też się nad tym zastanawiałem, bo oferta niegłupia - ale za duży jestem). Dostawa to raczej nie problem. Whyte nie spzredaje bezpośrednio, tylko przez sieć niezależnych dealerów. Pozostaje znaleźć sklep, kupić i odpowiednio wykartkować za przesyłke do Kraju-Raju. Fakt-faktem że przydałby sie jeszcze rozmiar XL dla ludków powyżej 190cm wzrostu... Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi