BikerLight Napisano 22 Listopada 2013 Napisano 22 Listopada 2013 @@ajgor11 Stojak taki posiadam, jako namiastka pełnowymiarowego stojaka sprawia się przyzwoicie - można naregulować przerzutki, przydaje się podczas mycia. Ale żeby np. zrobić serwis sterów trzeba już pokombinować.
beskid Napisano 22 Listopada 2013 Napisano 22 Listopada 2013 Na pewno tak ale według mnie to kiepski pomysł aby rower był tak zawieszony na nim całą zimę. Jeśli to będzie gdzieś z boku w mieszkaniu to jako tako ale inaczej już nie. Poza tym czemu rower nie może stać bez niego?? Zajmie przecież dokładnie tyle samo miejsca. No chyba, że masz zamiar wypiąć z niego tylne koło. Wtedy ma to sens.
ajgor11 Napisano 22 Listopada 2013 Napisano 22 Listopada 2013 Rower będzie stał z boku ,nie gdzieś w jakimś ,,głównym,, miejscu. Mógłbyś jakoś bardziej rozwinąć swoją wypowiedź? Tzn. czemu nie do końca jesteś przekonany do tego stojaka? Raczej nie będzie różnicy ,jeśli rower będzie stał na swoich kołach ,niż na tym stojaku?Pozdrawiam!
beskid Napisano 22 Listopada 2013 Napisano 22 Listopada 2013 Chodzi mi o stabilność a ona idealna nie jest jeśli podniesione jest tylko tylne koło. Takie mam obserwacje ale to z powodu małego i często uczęszczanego pomieszczenia. Dlatego u siebie przekręcam kierownicę i stawiam na kołach przy ścianie. Będziesz miał inaczej to nie twierdzę, ze będzie śle. Stojak tak czy inaczej kup bo to przydatna sprawa a jak już będzie "zimowała" Twoja maszyna to sam się przekonasz co będzie najlepsze.
ajgor11 Napisano 22 Listopada 2013 Napisano 22 Listopada 2013 Raczej kupię stojak na potrzeby wszelakich regulacji, konserwacji itp. Może i nie stabilnie ,ale rzadko kto będzie chodził po tym pomieszczeniu , gdzie będzie zimować rower. Tak czy inaczej dzięki za pomoc, zaopatrzę się w ten stojak. Jak już dojdzie do ostatecznej jazdy i trzeba będzie rower odstawić ,to zobaczę co lepsze
Amroz Napisano 26 Listopada 2013 Napisano 26 Listopada 2013 W Lidlu były kiedyś takie wieszaki na rowery powieszane do sufitu. Stawiają rower na ziemi i wciągająca go do góry.ja tak przechowuje rower w garażu i jak muszę wyczyścić czy coś "serwisowac". Spuszczam lub podnoszenie na jaka chce wysokosc i już. W zimę rowerek pięknie wisi pod sufitem a podspodem jeczszcze jest miejsce wygląda to tak
Smyq90 Napisano 26 Listopada 2013 Napisano 26 Listopada 2013 Jeden z moich rowerów stał w piwnicy nie używany przez pare lat. Przez ten czas wiadomo zakurzył się trochę i powietrze zeszło, po napompowaniu żadnych zmian nie zauważyłem a jeśli takie były to minimalne. Nie wiem czy jest sens tak dmuchać i chuchać na rower i starać się robić wszystko perfekcyjnie to tak jakby przed wjazdem do lasu zmieniać opony na specjalnie do tego przystosowane a po wyjeździe ponownie. Kiedyś czytałem (chyba na innym forum) jak jakiś użytkownik pytał się czy może przykryć rower płachtą która była do przykrywania skuterów
ajgor11 Napisano 29 Listopada 2013 Napisano 29 Listopada 2013 @upSuper... Inni lubią mocno dbać o rower, a inni nie. Trzeba to uszanować.
mklos1 Napisano 30 Listopada 2013 Napisano 30 Listopada 2013 Kiedyś czytałem (chyba na innym forum) jak jakiś użytkownik pytał się czy może przykryć rower płachtą która była do przykrywania skuterów Nie każdy ma komfort trzymania roweru(ów) w piwnicy. Ja np muszę zimować rowery na balkonie, więc płachta motocyklowa to jedyne wyjście. Rowerowe się nie sprawdzają, bo to fola z reklamówek, która się drze przy pierwszy lepszym zawadzeniu lub mocniejszym powiewie wiatru. Sposobów podejścia jest tyle ilu rowerzystów. Jedni wolą traktować rower jak bożka, więcej dłubiąc i czyszcząc niż jeżdżąc, inni traktują jak narzędzie pracy - jak się zużyje, to się naprawia lub wymienia i tyle.
Amroz Napisano 30 Listopada 2013 Napisano 30 Listopada 2013 Widziałem w jednym ze sklepów rowerowych ofertę przezimownia roweru za kwotę 50zł. Wracając do tematu każdy myje jak potrafi i kiedy chce
GnX Napisano 30 Listopada 2013 Napisano 30 Listopada 2013 Wchodzę w temat o myciu a tu o podwieszaniu roweru pod sufitem albo oferty zimowania roweru... wtf?
Mod Team Puklus Napisano 1 Grudnia 2013 Mod Team Napisano 1 Grudnia 2013 Panowie temat wskazuje na mycie a tu całkiem co innego już 2 stronę ... tak że jeżeli pragniecie rozważać problemy egzystencjalne wieszaków rowerowych to proszę bardzo ... w nowym temacie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.