Roonin Napisano 18 Listopada 2013 Napisano 18 Listopada 2013 No tak bo Marcoch 66 z powietrzem to jest pewnie do Trekkingu Cytuj
Rybka33 Napisano 18 Listopada 2013 Napisano 18 Listopada 2013 Roonin, przeczytaj raz jeszcze mój post i go zrozum Zwróć uwagę na to zdanie: "Sprężyna jest fajna, ale nie w XC."Nie ma tam wzmianki, że w większym amorach powietrze jest z dupy. Napisałem tylko i wyłącznie, że nie widzę żadnego argumentu za tym by w XC sprężyna była lepsza od powietrza. Cytuj
Nastar Napisano 20 Listopada 2013 Autor Napisano 20 Listopada 2013 Reba zamówiona :-) Stanęło jednak na Solo Air z manetką. http://www.ebay.com/itm/New-2013-Rockshox-Reba-RL-PushLoc-Remote-Air-Spring-Fork-Black-26er-100mm-/230812495061?pt=US_Forks&hash=item35bd7f2cd5 Trochę korciło mnie 120mm w Dual-u ale zmiana skoku + moje nieogarnięcie z powietrznymi przeważyły... Obecnie Reba będzie jeździła w treningowym Ibexie i zastąpi "uginadło" Marzocchi Bomber Z2 Race na sprężynie stalowej i elastomerze :-) Powinienem wyczuć różnicę... Również w wadze :-) Po powrocie do Polski wskoczy na miejsce Recona Silver TK 100mm 2011. I tu również mam nadzieję na odczuwalną poprawę. Dzięki za wszelkie rady. Cytuj
Nastar Napisano 30 Listopada 2013 Autor Napisano 30 Listopada 2013 (edytowane) Reba założona :-) SAG wstępnie ustawiony na 15%. Jutro jazda w górach i docieranie oraz regulacja ciśnienia. Jezu, jakie kowadło do tej pory miałem :-) Mam nadzieję, że sztywność też na "+" będzie :-) Recon ma TunKey a Reba MotionControl. A moja nie ma MC :/ O co w tym temacie chodzi ? Trochę dużo tych wersji... Edytowane 30 Listopada 2013 przez Nastar Cytuj
Mod Team Maniak Napisano 30 Listopada 2013 Mod Team Napisano 30 Listopada 2013 Jeśli brałeś tą z amazonu to masz motion control, z reszta nawet jak niema naklejki to w środku siedzi to samo. Zainsteresuj się lepiej jak "dosmarować" amor, bo te nowe rs'y mają niepokojąco sucho w środku, od nowości wypada to skontrolować. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi