Skocz do zawartości

[piasta] fh m785 xt serwis

snajper9

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, mam pytanie co do kapa ktory chroni lewe łozysko w piascie xt fh m785 jak je wbijacie, bo łatwo uszkodzic uszczelke a szukam pomyslu na zamontowanie. Dzieki za pomoc:)

Napisano

Kręci się stosunkowo ciężko pod palcami, to z racji bardzo dobrych uszczelnień labiryntowych. Nie jakoś koszmarnie, ale torowy dysk to to nie jest. Kiedy koło siedzi w rowerze nie czuć tego. Bębenek ma sporo zazębień, 36, jak w tuningowanych dt. Generalnie poleciłbym, gdyby nie to, że tydzień temu, w górach pękł mi bębenek. Przełożenie 22x36 i spora waga robią swoje. Pękła zewnętrzna skorupa, co jednak nie uniemożliwiło jazdy. zobaczyłem to dopiero w domu. Gwarancja uznana, nawet zaproponowali, że żeby nie rozplatać koła mam im wysłać, a oni wymienią bębenek, także podejście bardzo fajne. Moja waga z plecakiem to ok 90kg.

Dodam że po przebiegu ok 1000km obrót osi jest nadal idealnie płynny, tak jak po zakupie, stąd domniemam jakości uszczelnień.

• 4 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...