snajper9 Napisano 12 Listopada 2013 Napisano 12 Listopada 2013 Witam, mam pytanie co do kapa ktory chroni lewe łozysko w piascie xt fh m785 jak je wbijacie, bo łatwo uszkodzic uszczelke a szukam pomyslu na zamontowanie. Dzieki za pomoc:)
MatiHG Napisano 14 Listopada 2013 Napisano 14 Listopada 2013 sory że trochę nie na temat ale jak się sprawuje ta piasta bo mam zamiar kupić przód i tył (xt 785)
derwisz Napisano 14 Listopada 2013 Napisano 14 Listopada 2013 Kręci się stosunkowo ciężko pod palcami, to z racji bardzo dobrych uszczelnień labiryntowych. Nie jakoś koszmarnie, ale torowy dysk to to nie jest. Kiedy koło siedzi w rowerze nie czuć tego. Bębenek ma sporo zazębień, 36, jak w tuningowanych dt. Generalnie poleciłbym, gdyby nie to, że tydzień temu, w górach pękł mi bębenek. Przełożenie 22x36 i spora waga robią swoje. Pękła zewnętrzna skorupa, co jednak nie uniemożliwiło jazdy. zobaczyłem to dopiero w domu. Gwarancja uznana, nawet zaproponowali, że żeby nie rozplatać koła mam im wysłać, a oni wymienią bębenek, także podejście bardzo fajne. Moja waga z plecakiem to ok 90kg. Dodam że po przebiegu ok 1000km obrót osi jest nadal idealnie płynny, tak jak po zakupie, stąd domniemam jakości uszczelnień.
michalj Napisano 22 Marca 2014 Napisano 22 Marca 2014 Czy piasta M785 ma aluminiowy bębenek? Czy mogę zastosować zwykłą kasetę deore (np HG62)?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.