kns3k Napisano 12 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 Witam Prosiłbym o poradę z jakim wózkiem dobrać powyższy model przerzutki. Kaseta 9 rzędów stopniowanie 11-34. Czy przerzutka ze średnim wózkiem tak samo bedzie działać jak z wózkiem długim?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 12 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 Przy 34T tylko długi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 12 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 Nieprawda, mam kasetę 11-34, srama x7 ze średnim wózkiem i wszystko działa elegancko. Jedynym ograniczeniem jest jazda na blacie i największych koronkach kasety, ale umówmy się, tak się nie jeździ. Oczywiście trzeba mieć świadomość, że pomyłka może się skończyć urwaniem przerzutki, ale moim zdaniem warto, bo średni wózek to same plusy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 12 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 Jeśli jest ryzyko urwania wózka i jazda na blacie z dużymi koronkami kasety to chyba nie są same minusy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 12 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 @Piksel Pewnie masz rację, ale wiąże się to z pewnymi ograniczeniami i przez przypadkowe zagapienie się można rozwalić przerzutkę/urwać hak. Ja przy kasecie 11-34T mam długi wózek XT i na pewno przez moją nieuwagę nic nie popsuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin_ostrów Napisano 12 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 Przy 3 blatach zasada jest taka że długi. Przy czym ja osobiście zawsze na średnim jeżdżę i nic nie urwałem M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 12 Listopada 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 Przy 34T tylko długi. W przypadku sram tylko średni Mam średni wózek, 3 rzędowa korbe o stopniu 10t kasetę 11-34 i 3x1 mi niczego nie urywa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kns3k Napisano 13 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Ok. Bardzo wam dziękuję:-D Wybór pada na wózek długi. Watek do zamkniecia. Wysłane z mojego MT11i przy użyciu Tapatalk 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiik Napisano 15 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2013 oczywiscie ze sredni. uzywam i nic nigdy sie nie urwalo (-: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SpeedyBandito Napisano 18 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 +1 do średniego, ale widzę, że już za późno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.