rad3k Napisano 29 Maja 2006 Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 W korbie pojawily mi sie dziwne trzaski... wystepuja one tylko wtedy gdy wolno pedaluje. sprawdzilem cala korbe suport, zdjalem lancuch i jak normalnie krece korba to nic .... dopiero jak wsadze lancuch :/ moze byc ze nie zbyt sztywny hussefelt sie pokrzywil po miesiacu jazdy ?:| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mischa Napisano 29 Maja 2006 Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 spróbuj dokrecic korby..powinno pomóc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rad3k Napisano 29 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 ja juz stoje na kluczu .... ale to nie jest taki typowy trzask z kroby ... to jest jakby tryby byly skrzywione i lancuch zle na nie wchodzil ... :/ pedaly tez dokrecone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mischa Napisano 29 Maja 2006 Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 na kazdym przełożeniu tak masz ?..moze łancuch o przerzutke przednią trze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mewes Napisano 29 Maja 2006 Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 A moze bebenek...u mnie sprawa tak sie ma! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GZA20 Napisano 29 Maja 2006 Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 A może to pedały?!?!? Są często przyczyną różnych stuków i innych dziwnych odgłosów ..ale sprawdź również dokładnie łańcuch. Kiedyś też dobiegały mnie dziwne stuki i przeskakiwał mi łańcuch a spowodowane to było tym że jedno ogniwo łańcucha było skrzywione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo_jacek Napisano 29 Maja 2006 Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 U mnie strzelało i jak sie okazało po gruntownym sprawdzeniu zamontowałem zebatki w korbie na odwrót (tzn. jedną :wink: ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goska Napisano 29 Maja 2006 Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Też miałam kiedyś problem z korbą.szczelała jak naciskałam mocniej lewym pedałem. Okazało się,że po prostu była zurzyta...wymieniłam i jest już ok! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rad3k Napisano 29 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 heh ludzie nastepnym razem czytajcie co ja napisalem przeciez powiedzialem ze korba i pedaly dokrecone na maks.... GZA20 ma chyba racje , mam dokladnie tak jak on napisal. na duzej przerzutce przy wiekszym podjeździe przeskakuje mi lancuch ... za nie dlugo i tak go zmienie dzieki wszystkim ktorzy odpisali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.