Skocz do zawartości

[korba] dziwne trzaski

rad3k

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W korbie pojawily mi sie dziwne trzaski... wystepuja one tylko wtedy gdy wolno pedaluje. sprawdzilem cala korbe suport, zdjalem lancuch i jak normalnie krece korba to nic .... dopiero jak wsadze lancuch :/ moze byc ze nie zbyt sztywny hussefelt sie pokrzywil po miesiacu jazdy ?:|

Napisano

ja juz stoje na kluczu .... ale to nie jest taki typowy trzask z kroby ... to jest jakby tryby byly skrzywione i lancuch zle na nie wchodzil ... :/ pedaly tez dokrecone.

Napisano

A może to pedały?!?!? Są często przyczyną różnych stuków i innych dziwnych odgłosów :) ..ale sprawdź również dokładnie łańcuch. Kiedyś też dobiegały mnie dziwne stuki i przeskakiwał mi łańcuch a spowodowane to było tym że jedno ogniwo łańcucha było skrzywione ;)

Napisano

Też miałam kiedyś problem z korbą.szczelała jak naciskałam mocniej lewym pedałem.

Okazało się,że po prostu była zurzyta...wymieniłam i jest już ok! :blush:

Napisano

heh ludzie nastepnym razem czytajcie co ja napisalem :D przeciez powiedzialem ze korba i pedaly dokrecone na maks.... GZA20 ma chyba racje , mam dokladnie tak jak on napisal. na duzej przerzutce przy wiekszym podjeździe przeskakuje mi lancuch ... za nie dlugo i tak go zmienie :) dzieki wszystkim ktorzy odpisali :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.