Skocz do zawartości

[rower] Mam problem z przdnimi amortyzatorami

JAKUBIEX

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam mam problem z amortyzatorami (przednimi) są to Gordo Zoom w rowerze Cross Junior. Mam 12 lat i na razie nie trzeba mi lepszego ale mam coraz wieksze potrzeby a te amortyzatory "wbijają sie" tylko na 3-4 cm przy bardzo duzym nacisku. Nie wiem czy musze takze sprawdzic czy są one sprezynowe czy olejowe ale jesli ktos wie to niech mi napisze bo chcialbym wiedziec co zrobic aby sie lepiej wbijaly (co najmniej 7 cm) z góry dzieki. 

Napisano

Nie piszesz jaki masz rower ale Gordo Zoom to nie sa tak naprawde amortyzatory. One maja tylko mamic swoim wygladem a dzialaja na zasadzie gumowego odbojnika i chyba nie ma tam nawet sprezyny. Serwisuje sie je przez wymiane calego "amortyzatora". Jeli twoje potrzeby rosna to chyba musisz zaczac zbierac na lepszy rower.

• Mod Team
Napisano

No taki widelec penie waży tyle to niejeden lekki rower :D W każdym bądź razie można by było poprawić jego parametry, ale ... miałbyś kogoś kto by ci to mógł zrobić ?

Nie obraź sie ale taki widelec to dno, do przetopu nic więcej. najlepiej by było go zastąpić czymś co działa ale to tak ... no 350-400zł trzeba wydać niestety.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...