Skocz do zawartości

[v-brake] Gdzie kupić gumki do hamulca Point?

cotynato

Rekomendowane odpowiedzi

Kup odbój do malucha i z niego powycinaj. Chociaż nie jestem pewien jak ze sztywnością będzie. Możesz spróbować, bo to kosztuje grosze, a materiału będziesz miał na 10 takich zestawów hamulcowych. Prawdopodobnie musi to być jakiś elastomer, bo raczej jakiś dziwactw ta bym się nie spodziewał.

• Mod Team

No to szukaj rozwiązania po sklepach ... możesz zrobić podkładki z dętki, najlepiej samochodowej bo jest gruba, z klocków miękkiej opony ... metod jest dużo, owocnych poszukiwań lub srogich wydatków :P Nie wiem czy przypadkiem elastomer z widelca by nie był dobry.

Spróbuj w papierniczym. Podchdzisz do półki i sobie tylko wybierasz twardość gumek do mazania od 20 aż do 100 ze skokiem co 20, tylko, że w przeciągu roku parcieją więc na dzieńdobry po wycięciu musiał byś nasmarować je wazeliną.

Sent from my ASUS Transformer Pad TF700T using Tapatalk 4

Spróbuj w papierniczym. Podchdzisz do półki i sobie tylko wybierasz twardość gumek do mazania od 20 aż do 100 ze skokiem co 20, tylko, że w przeciągu roku parcieją więc na dzieńdobry po wycięciu musiał byś nasmarować je wazeliną.

Beznadziejny pomysł. Robiłeś tak kiedyś, czy wymyślasz? najlepsza opcja to nie bawić się tym, a kupić coś nowego, bo takie canti to nowe pewnie z 20-30. Byleby były na sprężynę. Nie ma co dziadować i wymyślać jakieś bezsensowne patenty. To jako nowe i dobrane parametrami pewnie nie działało rewelacyjnie. To jakieś zamienniki to już będzie całkowita katorga.

Gumka - kilkadziesiąt groszy, przesyłka z niemiec kilkadziesiąt złotych - aż grzech nie spróbować. Co do parametrów, to tak jak wspomniałem - podchodzisz i sprawdzasz czy odpowiada, bo wybór szeroki i nie chodzi o kolor a właśnie o parametry. Są nawet gumki plastikowe do długopisów i maszyn do pisania. Można spróbować jeszcze z gumą na podeszwy butów - mieszanka elastyczna i wytrzymała. Co do bezsensownych patentów, to na forum jest wątek o "druciarstwie" i jak się okazuje spełniają swoją funkcje, więc może takie bezsensowne nie są.

Wysłane z mojego ASUS Transformer Pad TF700T przy użyciu Tapatalka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...