Skocz do zawartości

[pulsometr licznik] Sigma Rox 5.0 lub 6.0 i PC 25.10

peepeepee

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Mam pulsometr PC 25.10 i uszkodziła mi się opaska, która kosztuje ok. 80 pln.

Mam także dość stary licznik i chciałem zamienić wszystko na Sigma Rox 5.0 lub 6.0 (licznik, pulsometr w jednym) ale w sezonie zimowym biegam, zegarek jest wygodnym urządzeniem stąd pytanie czy opaska z Rox'a będzie działać z PC 25.10 ?

Napisano

Obecnie mam licznik Sigma 1609 + pulsometr PC 25.10.

Chciałbym aby Rox 5.0 lub 6.0 służył do biegania i mam pytanie.

Czym różnią się "Running computer functions" w Rox 5.0 od "Hiking computer functions" w Rox 6.0 ?

Innymi słowy czy można biegać z Rox 6.0 i spełni on funkcję pulsometru prawidłowo ?

Wziąłbym Rox 5.0 ale zależy mi także na altimetrze, którego nie ma a ma go 6.0.

• 4 miesiące temu...
Napisano

Kupiłem jakiś czas temu Sigma Rox 6.0 i mam takie spostrzeżenie.

Przebieg i ilość spalonych kalorii jest taki sam w liczniku jak i w programie.

Prędkość maksymalna, średnia, tętno maksymalne i średnie po transferze danych do komputera są czasem przekłamywane w programie Sigma Data Center (najnowsza wersja).

Powiedzmy średnia prędkość w liczniku pokazuje 25.86 km/h a w programie pokazuje 25.74 km/h.

Jedyne co zauważyłem to fakt iż w programie te wartości są zawsze niższe w stosunku do licznika, nigdy wyższe.

Czy też tak macie ?

Jakiś błąd licznika, kabelka, programu ?

Może coś źle ustawiłem w programie ?

Napisano

Ma to czego potrzebowałem , rozważałem model 10.0 z GPS ale dla mnie za drogo , model 6.0 ma opaskę na rękę i można z nim biegać dlatego odpadły modele pomiędzy 6.0 i 10.0.

Dokupiłem kabelek do PC i soft Sigma Data Center - dla mnie amatora wystarcza, ma to czego potrzebowałem.

Ogólnie jestem zadowolony , więc skupię się na minusach :

- LCD choć relatywnie duży to za mały jak na ilość informacji, prędkość ok ale tętno, kadencja, wysokość za małe

- podobnie jak poprzednia Sigma ta także gubi połączenie z opaską pomiaru tętna, jak założę wieczorem mocniejszą lampkę ... Sigmy ;-) a z malutkimi pulsującymi nie ma problemu, być może to jakiś problem z tą większą lampą

- kiepsko umieszczony przycisk LAP, czasami w deszczu jak oczyszczam palcem LCD to wcisnę niechcący ale okrążenia na szczęście można edytować w programie

- taki sobie plastik i lakier , podatny na zarysowania , ciut lepszy niż w tanich Sigmach jakie miałem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...