yanek1 Napisano 9 Listopada 2013 Napisano 9 Listopada 2013 znalazłem taki zestawik oświetlenia http://allegro.pl/galaxy-bpm-zl1-3l-mactronic-zestaw-lamp-rowerowych-i3691506896.html wyglada identycznie jak oświetlenie firmy Kross ?? co to jest warte
Schwefel Napisano 9 Listopada 2013 Napisano 9 Listopada 2013 Jest dokładnie odwrotnie, to Mactronic jest producentem tych lampek a Kross je tylko branduje.
aeMaeTH Napisano 11 Listopada 2013 Napisano 11 Listopada 2013 po mocy (44lm) wnoszę, że to światełka pozycyjne. do czego potrzebujesz oświetlenie: ciemne drogi i chcesz coś widzieć przed sobą czy oświetlone miasto i chcesz być widoczny dla innych? bo ten zestaw raczej do tego drugiego celu służy
yanek1 Napisano 11 Listopada 2013 Autor Napisano 11 Listopada 2013 Zestawik na miasto, oświetlone ulice tak aby być widocznym dla innych .
aeMaeTH Napisano 11 Listopada 2013 Napisano 11 Listopada 2013 po mieście jeżdżę z czymś takim: http://allegro.pl/oswietlenia-rowerowe-lampki-silikonowe-led-gratis-i3652411922.html wg mnie nie ma sensu przepłacać i coś do 50zł na pewno się znajdzie na Twoje niewygórowane potrzeby.. choćby coś takiego: http://allegro.pl/kpl-oswietlenie-rowerowe-lampki-5-5-led-baterie-i3639103931.html jak te pchełki nie wzbudzają zaufania
yanek1 Napisano 11 Listopada 2013 Autor Napisano 11 Listopada 2013 Ten zestaw Mactronica po prostu mi się spodobał wiadomo mógłby być tańszy
gorek Napisano 12 Listopada 2013 Napisano 12 Listopada 2013 Ten zestaw Mactronica po prostu mi się spodobał wiadomo mógłby być tańszy To go bierz, na pewno będzie mocniejsze i trwalsze niż te tańsze, a mocniejsze światło pozycyjne zawsze jest bezpieczniejsze niż słabsze światło pozycyjne. Sam czasem ledwo dostrzegam ludzi na rowerach którzy mają światełka typu jak te silikonowe miniaturki. A te mactronici powinny być też lepiej widoczne z boku.
yanek1 Napisano 14 Listopada 2013 Autor Napisano 14 Listopada 2013 To jest tez ciekawa tylna lampka http://allegro.pl/lampka-tylna-rower-rowerowa-mylane-led-laser-grati-i3695405427.html co sadzicie .
SpeedyBandito Napisano 14 Listopada 2013 Napisano 14 Listopada 2013 Z tylnych lampek polecam Mactronic Walle, dwie półwatowe diody robią robotę. Idealna na miasto.
yanek1 Napisano 14 Listopada 2013 Autor Napisano 14 Listopada 2013 Te laserowe linie wygladają ciekawie , tylko jak sie ma to do rzeczywistości ??
Schwefel Napisano 14 Listopada 2013 Napisano 14 Listopada 2013 Jest nielegalne, od tego trzeba zacząć.
dzemi15 Napisano 14 Listopada 2013 Napisano 14 Listopada 2013 Dość ciekawie te linie wyglądają, tylko czemu to jest nie legalne?
dziobolek Napisano 16 Listopada 2013 Napisano 16 Listopada 2013 Też jestem ciekawy Jak zwykle - jednym się podoba, innym nie. To jest kwestia gustów, a o tych się nie dyskutuje. Ale żeby nielegalne??? P.S. Sam jestem "za", bo widuję na co dzień i widzę jak kierowcy reagują na ten wynalazek - pozytywnie. Ale IMHO przerostem formy nad treścią jest kolejne wcielenie tego wynalazku w postaci lampki, która pomiędzy liniami wyświetla za rowerem symbol roweru.
yanek1 Napisano 16 Listopada 2013 Autor Napisano 16 Listopada 2013 Chyba trza wysłać zapytanie do Drogówki co by sie wypowiedzieli na ten temat i w tedy bedzie wszystko jasne na 100%
mklos1 Napisano 16 Listopada 2013 Napisano 16 Listopada 2013 Widziałem linie na żywo. O kant potłuc. Ledwie widać. Kierowca z pewnością ich nie zauważy.
marcinek1992 Napisano 16 Listopada 2013 Napisano 16 Listopada 2013 Widziałem linie na żywo. O kant potłuc. Ledwie widać. Kierowca z pewnością ich nie zauważy. Niestety ale tu musze przyznać tobie racje. Kolega od tak zwanych gadżetów kupił sobie ten wynalazek i powiem szczerze że za dużo to mu nie daje. Jak pedałuje to co obrót korby znika na chwile i znowu się pojawia. Nic tylko bajer. Jak chcesz żeby kierowcy cię widzieli to nie oszczędzaj na oświetleniu. Wiem co mówie sam jeździłem kiedyś na lampkach za około 5 do góra 10zł psuły się dosyć szybko. Teraz zainwestowałem w Mactronica.I powiem ci że raz zainwestowałem te 60zł i jest naprawdę mocna.
yanek1 Napisano 16 Listopada 2013 Autor Napisano 16 Listopada 2013 Niestety ale tu musze przyznać tobie racje. Kolega od tak zwanych gadżetów kupił sobie ten wynalazek i powiem szczerze że za dużo to mu nie daje. Jak pedałuje to co obrót korby znika na chwile i znowu się pojawia. Nic tylko bajer. Jak chcesz żeby kierowcy cię widzieli to nie oszczędzaj na oświetleniu. Wiem co mówie sam jeździłem kiedyś na lampkach za około 5 do góra 10zł psuły się dosyć szybko. Teraz zainwestowałem w Mactronica.I powiem ci że raz zainwestowałem te 60zł i jest naprawdę mocna. Tylko że Mactronic ma tez w swojej ofecie takie lampki z laserami i sa w cenie około 60 zł
marcinek1992 Napisano 17 Listopada 2013 Napisano 17 Listopada 2013 Ten laser nie jest nikomu potrzebny. To jest taki bajer. To jest moje spostrzeżenie.
tobo Napisano 17 Listopada 2013 Napisano 17 Listopada 2013 Zapewne jeśli chodzi o nielegalność problem dotyczy tego co emituje ta lampa - "laserowa wiązka" nie jest legalna w ruchu ulicznym.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.