Skocz do zawartości

[oswietlenie]co to jest warte

yanek1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

po mocy (44lm) wnoszę, że to światełka pozycyjne.

do czego potrzebujesz oświetlenie: ciemne drogi i chcesz coś widzieć przed sobą czy oświetlone miasto i chcesz być widoczny dla innych?

bo ten zestaw raczej do tego drugiego celu służy ;)

Napisano

Ten zestaw Mactronica po prostu mi się spodobał ;) wiadomo mógłby być tańszy :D

To go bierz, na pewno będzie mocniejsze i trwalsze niż te tańsze, a mocniejsze światło pozycyjne zawsze jest bezpieczniejsze niż słabsze światło pozycyjne. Sam czasem ledwo dostrzegam ludzi na rowerach którzy mają światełka typu jak te silikonowe miniaturki. A te mactronici powinny być też lepiej widoczne z boku.

Napisano

Też jestem ciekawy ysz.gif

Jak zwykle - jednym się podoba, innym nie.

To jest kwestia gustów, a o tych się nie dyskutuje.

Ale żeby nielegalne??? blink.gif

P.S.

Sam jestem "za", bo widuję na co dzień i widzę jak kierowcy reagują na ten wynalazek - pozytywnie.

Ale IMHO przerostem formy nad treścią jest kolejne wcielenie tego wynalazku

w postaci lampki, która pomiędzy liniami wyświetla za rowerem symbol roweru.

Napisano

Widziałem linie na żywo. O kant potłuc. Ledwie widać. Kierowca z pewnością ich nie zauważy.

Niestety ale tu musze przyznać tobie racje. Kolega od tak zwanych gadżetów kupił sobie ten wynalazek i powiem szczerze że za dużo to mu nie daje. Jak pedałuje to co obrót korby znika na chwile i znowu się pojawia. Nic tylko bajer.

Jak chcesz żeby kierowcy cię widzieli to nie oszczędzaj na oświetleniu. Wiem co mówie sam jeździłem kiedyś na lampkach za około 5 do góra 10zł psuły się dosyć szybko. Teraz zainwestowałem w Mactronica.I powiem ci że raz zainwestowałem te 60zł i jest naprawdę mocna.

Napisano

Niestety ale tu musze przyznać tobie racje. Kolega od tak zwanych gadżetów kupił sobie ten wynalazek i powiem szczerze że za dużo to mu nie daje. Jak pedałuje to co obrót korby znika na chwile i znowu się pojawia. Nic tylko bajer.

Jak chcesz żeby kierowcy cię widzieli to nie oszczędzaj na oświetleniu. Wiem co mówie sam jeździłem kiedyś na lampkach za około 5 do góra 10zł psuły się dosyć szybko. Teraz zainwestowałem w Mactronica.I powiem ci że raz zainwestowałem te 60zł i jest naprawdę mocna.

Tylko że Mactronic ma tez w swojej ofecie takie lampki z laserami i sa w cenie około 60 zł :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...