Skocz do zawartości

[Opony] zdeformowane podczas wysyłki.

StaszekSiemaszko

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam.
Mam pytanie.
Kupiłem w internetowym sklepie rowerowym opony Geax Mezcal drutowe. Opony zostały złożone w ósemkę i na pół (trochę jak namiot Quechua II seconds, nie na moje polecenie). Od razu, gdy dotarły wyjąłem je z pudełka.
Opony są trochę "zwichrowane" (nie założyłem ich jeszcze), nie trzymają kształtu, takiego jak powinny mieć.

Czy opony po założeniu i napompowaniu odzyskają swój kształt?
Czy należy je odesłać na gwarancji?

Zdjęcia:
Napisano

Wszystko będzie w porządku i nie ma się czym przejmować. Moje Conti drut były zwinięte jak szmata i po założeniu wszystko się ułożyło. Musisz tylko pamiętać aby opona prawidłowo "wskoczyła" na obręcz bo jeśli tak nie będzie to na oponie zobaczysz delikatne bicie.

Napisano

można ja wyslac okragla bez składania, ja zawsze zwijam w osemke jeszcze nikt nie narzekal :) opona na zdjęciach jest az zabardzo okragla :) mi to czasami gorzej się ukladaja zaraz po zdjęciu :)

Napisano

A mnie tak złożone opony po pół roku używania obydwie zeskoczyły z rawki, bo druty zostały uszkodzone. No i oczywiście że się da wysłać w duzym kartonie albo owinąć taśmą/folią i wysłać taki torus jako paczkę, a nie kopertę. Jeżeli zapłaciłeś za przesyłkę, to zamarkuj obydwie opony po wewnętrznej stronie i odeślij jako niezgodne z umową, bo chciałeś nieuszkodzone. Jeżeli będą zamarkowane, to wiesz, że za drugim razem przysłali Ci te same.

Sent from my ASUS Transformer Pad TF700T using Tapatalk 4

Napisano

To, że nie widać uszkodzenia nie znaczy, że jest sprawne. Z odpiętym szybkozamykaczem też da się jeździć, co nie oznacza, że taki rower jest sprawny. Naprwdę nic przyjemnego stracić koło w drodze do pracy z perspektywą pchania go w obydwie strony.

Wysłane z mojego ASUS Transformer Pad TF700T przy użyciu Tapatalka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...