Diwuch Napisano 7 Listopada 2013 Napisano 7 Listopada 2013 Witam Mam problem z amortyzatorami Sr Suntour M2025A w rowerze Kross Hexagon x3. Po ostatniej jeździe stały się one sztywne, jednak nie tak jak były fabrycznie (50mm skoku robi swoje) tylko tak twarde jak widelec w BMX'ie. Jakieś pomysły co mogło się stać? Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj
Rocky98 Napisano 7 Listopada 2013 Napisano 7 Listopada 2013 Miałem podobny problem ze starym amortyzatorem zooma. Miał tak że raz działał, a raz w ogóle się nie uginał(trafił na złom). Twój pewnie ma tak samo chociaż ma dopiero 2 lata. Jak go niekatowałeś to spróbuj rozkręcić i zobaczyć go od środka. Cytuj
lyndowss Napisano 7 Listopada 2013 Napisano 7 Listopada 2013 Prze serwisuj go całego i powinno pomóc, ale pewnie nie na długo. Taka już charakterystyka "pracy" tych amortyzatorów i właściwie brak uszczelnienia. Zbieraj na coś nowego, bo z tym będzie syzyfowa praca. Cytuj
Diwuch Napisano 7 Listopada 2013 Autor Napisano 7 Listopada 2013 Ok, dziękuję za pomoc Pozdrawiam Cytuj
patrykreset Napisano 7 Listopada 2013 Napisano 7 Listopada 2013 Napisz co zrobiles i czy dziala na nowo Wysłane z mojego E15i za pomocą Tapatalk 2 Cytuj
Synergy Napisano 9 Listopada 2013 Napisano 9 Listopada 2013 Przeczyść i wlej w dolne lagi do każdej trochę oleju 80w. ewentualnie wrzuć gąbeczki nasączone olejem 80w w uszczelki od środka. (może być to taśma gąbkowa do izolacji. Każdy model suntoura działa na przyzwoitym poziomie tylko te niższe modele fabrycznie są suche jak wiór i dlatego się zacierają i działają jak jakby nie chciały działać. Proponuje dorzucić gąbeczki w uszczelki wyczyścić i śmigać. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi