TheKartofel Napisano 7 Listopada 2013 Napisano 7 Listopada 2013 Witam, Poszukuję jakichś błotników do roweru. Cel jest taki, aby podczas jazdy w deszczu po mieście odzież była jak najmniej uchlapana. Rower to kands energy 1100 z oponami maxis detonator 1,25 (26"). Z tego co patrzyłem to najlepiej sprawdzą się tu chyba jakieś pełne błotniki... Widziałem dzisiaj w miejscowym sklepie rowerowym coś takiego. Wydaję mi się jednak, że po zamontowaniu tego na rower mogę otrzymać śmieszny efekt, bo są one strasznie szerokie (?) względem opon. Eksperymentował ktoś tak? Ewentualnie co innego w cenie do ~ 80zł mógłbym zakupić?
Faaabooo Napisano 7 Listopada 2013 Napisano 7 Listopada 2013 Jak chcesz błotniki to tylko aluminiowe i bierz nawet szerokie zawsze to lepsza ochrona i tym dłuższe tym lepsze. Może i wygląd jakiś nie wybitny ale jaka ochrona Jak chcesz trochę krótsze to poszukaj takie z nakładką plastikową z tyłu .
lyndowss Napisano 7 Listopada 2013 Napisano 7 Listopada 2013 Ten temat może Ci pomóc w wyborze. Poza tym co tutaj można powiedzieć. Jeżeli chcesz ochronę to pełne błotniki sztywne z alumnium, albo ze stali. Najlepsze ponoć są jeszcze te z takim jakby gumowym trójkątem na zakończenie jak w dziadkowych składakach. Nie chodzi mi tutaj o odblask, a o taki jakby chlapacz jak w samochodzie dopełniający błotniki. Wiem jak to wygląda i już same błotniki szpecą rower, więc nie dokładałbym jeszcze tego, ale podaje opcje. Ważne parametry to jak największe krycie po obwodzie koła i na boki i na to musisz patrzeć. http://www.forumrowerowe.org/topic/147448-blotniki-jakie-pelne-blotniki-do-a4/
TheKartofel Napisano 8 Listopada 2013 Autor Napisano 8 Listopada 2013 W takim razie jak jutro będzie tylko jakaś znośna pogoda to skoczę do tego sklepu i spytam się gościa czy mogę przymierzyć te zalinkowane przeze mnie wcześniej błotniki. Jednakże nadal nie wiem czy jest coś jeszcze wartego uwagi z tym, że węższego? Ten ma chyba 58mm i przy oponie 1,25 nie potrafię sobie go wyobrazić...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.