almaster Napisano 6 Listopada 2013 Napisano 6 Listopada 2013 Witam. Chciałbym kupić komplet obręczy do mojego kellys'a madmana z 2005 roku. Max jaki chciałbym wydać za dwie to 400zł. Co polecacie? Dodatkowo jakie szprychy kupić? Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam! Ps.: Waga 80kg. Może DT swiss xr 400 byłyby odpowiednie?
mikolajpod Napisano 12 Listopada 2013 Napisano 12 Listopada 2013 Mam DT Swiss XR400 i polecam, bardzo fajne obręcze. Co do szprych to myślałeś o Sapim d-light?
oesz Napisano 12 Listopada 2013 Napisano 12 Listopada 2013 Mam DT Swiss XR400 połączone szprychami DT aerolite w rowerze ze skokiem 130mm na sztywne osie. Pewnie to zależy od osoby zaplatającej, ale koła są bardzo sztywne. Polecam taki zestaw, jestem zadowolony z tego kompletu
almaster Napisano 13 Listopada 2013 Autor Napisano 13 Listopada 2013 Dzięki za pomoc! Co do szprych, jak obliczyć jakiej długości potrzebuje i ile ich kupić? I tak zaplatanie zostawię serwisom rowerowym.
mikolajpod Napisano 13 Listopada 2013 Napisano 13 Listopada 2013 Poszukaj w internecie kalkulatorów długości szprych lub zamów wszystko w jednym sklepie to ci złożą. Jeśli chcesz tanio to polecam (tutaj 3/4 forum dostanie epilepsji) bikestacja.pl nigdzie nie widziałem taniej a można jeszcze ugadać zniżkę. Tylko NATYCHMIAST po kupnie daj je do porządnego serwisu na centrowanie bo mimo szczerych chęci sobie z tym nie radzą. No i wysyłka trochę trwa ale jak chcesz zaoszczędzić to polecam. Kupowałem u nich koła i opłacało mi się nawet jechać do innego miasta i tam centrować
SpeedyBandito Napisano 13 Listopada 2013 Napisano 13 Listopada 2013 DT XR400 to bardzo dobra obręcz, możesz też pomyśleć o WTB Frequency i-19 albo szerszej i-23, które też można dostać w okolicy 2 stówek za sztukę. Szprych musisz kupić tyle, ile masz otworów w obręczy i piaście I pamiętaj, żeby ta ilość w obręczy i piaście była taka sama Co do długości - możesz skorzystać z jakiegoś kalkulatora w necie, tylko nie zdziw się jak jednak w realu nie będzie pasować i np. obręczy nie da się ustawić centralnie, tylko z lekkim przesunięciem, bo z jednej strony braknie 1 mm długości szprychy... Moja rada jest taka - oddaj to do dobrego serwisu i niech oni się martwią o dobór długości
mikolajpod Napisano 13 Listopada 2013 Napisano 13 Listopada 2013 ale chyba nie zaplatasz na starych piastach? Trochę by to było bez sensu
Jechan Napisano 13 Listopada 2013 Napisano 13 Listopada 2013 Czemu bez sensu? Może ma jakieś dobre piasty
mikolajpod Napisano 13 Listopada 2013 Napisano 13 Listopada 2013 Jeśli oryginalne z roweru to Shimano M475 nie są jakieś super
almaster Napisano 14 Listopada 2013 Autor Napisano 14 Listopada 2013 Mam piasty novateca, już kiedyś zmieniałem więc piasty zostawiam.
almaster Napisano 11 Grudnia 2013 Autor Napisano 11 Grudnia 2013 Witam. Jeszcze jedno pytanie. Jakie kupić taśmy do tych obręczy?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.