Skocz do zawartości

[obręcze] pod tarcze do 400zł

almaster

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Chciałbym kupić komplet obręczy do mojego kellys'a madmana z 2005 roku. Max jaki chciałbym wydać za dwie to 400zł. Co polecacie? Dodatkowo jakie szprychy kupić? Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam!

Ps.: Waga 80kg. Może DT swiss xr 400 byłyby odpowiednie?

Napisano

Mam DT Swiss XR400 połączone szprychami DT aerolite w rowerze ze skokiem 130mm na sztywne osie. Pewnie to zależy od osoby zaplatającej, ale koła są bardzo sztywne. Polecam taki zestaw, jestem zadowolony z tego kompletu

Napisano

Dzięki za pomoc! Co do szprych, jak obliczyć jakiej długości potrzebuje i ile ich kupić? I tak zaplatanie zostawię serwisom rowerowym.

Napisano

Poszukaj w internecie kalkulatorów długości szprych lub zamów wszystko w jednym sklepie to ci złożą. Jeśli chcesz tanio to polecam (tutaj 3/4 forum dostanie epilepsji) bikestacja.pl nigdzie nie widziałem taniej a można jeszcze ugadać zniżkę. Tylko NATYCHMIAST po kupnie daj je do porządnego serwisu na centrowanie bo mimo szczerych chęci sobie z tym nie radzą. No i wysyłka trochę trwa ale jak chcesz zaoszczędzić to polecam. Kupowałem u nich koła i opłacało mi się nawet jechać do innego miasta i tam centrować ;)

Napisano

DT XR400 to bardzo dobra obręcz, możesz też pomyśleć o WTB Frequency i-19 albo szerszej i-23, które też można dostać w okolicy 2 stówek za sztukę.

Szprych musisz kupić tyle, ile masz otworów w obręczy i piaście :) I pamiętaj, żeby ta ilość w obręczy i piaście była taka sama ;)

Co do długości - możesz skorzystać z jakiegoś kalkulatora w necie, tylko nie zdziw się jak jednak w realu nie będzie pasować i np. obręczy nie da się ustawić centralnie, tylko z lekkim przesunięciem, bo z jednej strony braknie 1 mm długości szprychy... Moja rada jest taka - oddaj to do dobrego serwisu i niech oni się martwią o dobór długości :)

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...