kitof26 Napisano 6 Listopada 2013 Napisano 6 Listopada 2013 Witam ! Mam Pytanie Proszę mi pomóc w wyborze rowery Otóż tak Giant XTC composite 29er 2 model 2014 w cenie 4800zł lub Scott Scale 930 2014r w cenie 7500zł. W wyborze kieruję się głownie jakością ramy jak i osprzętem. Rama Scott'a i Gianta wyjeżdżają z tej samej fabryki więc co do ramy nie mam wątpliwości że są na najwyższym poziomie . Bardziej mam na myśli Gianta. Jeżeli znajdzie się jakaś osoba która zna firmę giant bardzo dobrze proszę mi streścić jak wygląda u nich wytrzymałość i czy te ramy często pękają i jak wygląda reklamacja. Ja zajmuję się głownie rowerami Scott więc mam małe pojecie o rowerach marki giant. Lecz wydaje mi się że za kwotę 4800zł to bez zastanawiania brać Giant'a. Będę wdzięczny za opisanie krótko rowerów giant z serii composite. Dodam że ważę 61kg i mam 179cm wzrostu. Rozmiar dla mnie to L z powodu iż mam długie nogi i będę używał mostka 90mm z kątem -6 stopni Dzięki Pozdrawiam Krzysiek Ten giant to ten czarny er 1 sorrki
piterd3 Napisano 6 Listopada 2013 Napisano 6 Listopada 2013 (edytowane) Giant mi rama pękła po dwóch latach ale alu rama reklamacja odrzucona ale to standard w giant Edytowane 6 Listopada 2013 przez piterd3
nabial Napisano 6 Listopada 2013 Napisano 6 Listopada 2013 tak bylo z giantem, powoli idzie ku lepszemu - w tym roku nie slyszalem, aby komus bezpodstawnie odrzucono, za to wiem, ze dawano istotne rabaty na ramy lub dawano nowe
kitof26 Napisano 7 Listopada 2013 Autor Napisano 7 Listopada 2013 No z tego co ja się orientuję to Giant jest już konkurencją dla firm Scott ale chciałem się was poradzić czy ktoś wie więcej na temat tej marki i ram firmy giant tych nowych roczników od 2012 do 2014
nabial Napisano 7 Listopada 2013 Napisano 7 Listopada 2013 poczytaj, w internecie, na forum wszystko jest, a pisanie, ze giant 'juz' moze rownac sie ze scottem to troche niefortunne wyrazenie
grzesiowu Napisano 15 Listopada 2013 Napisano 15 Listopada 2013 (edytowane) Rama Scott'a i Gianta wyjeżdżają z tej samej fabryki tym nie ma się co kierować, to moim zdaniem nie przeświadcza o tym że są identyczne - może tak być ale nie musi edit: hehe widze rower chyba kupiony Edytowane 15 Listopada 2013 przez grzesiowu
kitof26 Napisano 16 Listopada 2013 Autor Napisano 16 Listopada 2013 kupiony Giant zapraszam do obejrzenia , Dzięki za pomoc i opinie
Rekomendowane odpowiedzi