kitof26 Napisano 6 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 Witam ! Mam Pytanie Proszę mi pomóc w wyborze rowery Otóż tak Giant XTC composite 29er 2 model 2014 w cenie 4800zł lub Scott Scale 930 2014r w cenie 7500zł. W wyborze kieruję się głownie jakością ramy jak i osprzętem. Rama Scott'a i Gianta wyjeżdżają z tej samej fabryki więc co do ramy nie mam wątpliwości że są na najwyższym poziomie . Bardziej mam na myśli Gianta. Jeżeli znajdzie się jakaś osoba która zna firmę giant bardzo dobrze proszę mi streścić jak wygląda u nich wytrzymałość i czy te ramy często pękają i jak wygląda reklamacja. Ja zajmuję się głownie rowerami Scott więc mam małe pojecie o rowerach marki giant. Lecz wydaje mi się że za kwotę 4800zł to bez zastanawiania brać Giant'a. Będę wdzięczny za opisanie krótko rowerów giant z serii composite. Dodam że ważę 61kg i mam 179cm wzrostu. Rozmiar dla mnie to L z powodu iż mam długie nogi i będę używał mostka 90mm z kątem -6 stopni Dzięki Pozdrawiam Krzysiek Ten giant to ten czarny er 1 sorrki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piterd3 Napisano 6 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 (edytowane) Giant mi rama pękła po dwóch latach ale alu rama reklamacja odrzucona ale to standard w giant Edytowane 6 Listopada 2013 przez piterd3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 6 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 tak bylo z giantem, powoli idzie ku lepszemu - w tym roku nie slyszalem, aby komus bezpodstawnie odrzucono, za to wiem, ze dawano istotne rabaty na ramy lub dawano nowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kitof26 Napisano 7 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 No z tego co ja się orientuję to Giant jest już konkurencją dla firm Scott ale chciałem się was poradzić czy ktoś wie więcej na temat tej marki i ram firmy giant tych nowych roczników od 2012 do 2014 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 7 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 poczytaj, w internecie, na forum wszystko jest, a pisanie, ze giant 'juz' moze rownac sie ze scottem to troche niefortunne wyrazenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesiowu Napisano 15 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2013 (edytowane) Rama Scott'a i Gianta wyjeżdżają z tej samej fabryki tym nie ma się co kierować, to moim zdaniem nie przeświadcza o tym że są identyczne - może tak być ale nie musi edit: hehe widze rower chyba kupiony Edytowane 15 Listopada 2013 przez grzesiowu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kitof26 Napisano 16 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 kupiony Giant zapraszam do obejrzenia , Dzięki za pomoc i opinie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi