Jacinto Napisano 28 Maja 2006 Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 Tak jak w temacie i myśle nad fast fredem lub racing ralphem co myślicie co powiecie co zaproponujecie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GZA20 Napisano 28 Maja 2006 Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 Chyba nie ma a przynajmniej ja się nie spotkałem z oponą która byłaby dobra do XC i na asfalt . Musisz wybrać i zdecydować gdzie więcej jeździsz. Ja głównie po lasach i jeżdżę na Tiogach Extreme XC 2.10. W terenie są boskie..ale jak się jedzie po asfalcie to katorga . Są głośne i stawiają bardzo duże opory toczenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iras Napisano 28 Maja 2006 Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 opona michelin XCR Dry jest terenowa i ma małe opory toczenia. a poza tym jeżeli będziesz jeździł w miarę twardych trasach terenowych to jakieś semisliki powinny być dobre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blizzard Napisano 28 Maja 2006 Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 Podłączę się pod temat. Właśnie zużywają mi się moje schwalbe jimmy i na wakacje pasowało by coś powymieniać. Baardzo dużo jeżdżę po drogach, ale lubię sobie od czasu do czasu po lesie pojeździc (podjazdy/zjazdy) Miesiac temu przy awaryjnym hamowaniu starłem prawie całkowicie bierznik na długości 10cm :angry: więc potrzebuję troszkę twardszej opony. Chcę sobie też szybko pojeździć więc bieżnik powinien nie robić dużych oporów, a opona powinna być przede wszystkim lekka za rozsądną cenę (maxymalna cena to tak 50-55zł) Chodze przez ostatnie 3 dni po sklepach online i allegro. Najbardziej spodobały mi się oponki continentala - escape: http://www.skokadrenaliny.pl/shopping/prod...arge.php?id=581 http://www.skokadrenaliny.pl/shopping/prod...arge.php?id=577 (to dwie oponki escape - czym one się różnią poza różnicą 20zł w cenie? - opłacało by się brać tą droższą?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaaso Napisano 28 Maja 2006 Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 ja tez mam jimmy i planuje jakies sliki na asfalt:P bede musial co jazde przekladac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snack Napisano 29 Maja 2006 Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 a może "Janie Dębica!"? mam taka grubą debicę na zimę kupioną, bydle ciężkie jak opona od traktora, ale w górach na kamieniach idzie jak przecinak :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mischa Napisano 30 Maja 2006 Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 miski xcr i racing ralphy to opony wyscigowe i na pewno nie sa uniwersalne, ich zywot jest krótki hehe, ja na asfalto-las mam wildgrippery xls hie w lesie wyrywają drzewa z korzeniami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marnon Napisano 2 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 ja sie podepnę : z tych dwóch które lepsze i dlaczego: IRC Mythos II czy IRC Serac XC obie zwijane w dobrej cenie, co radzicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ro35 Napisano 2 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 ja sie podepnę : z tych dwóch które lepsze i dlaczego: IRC Mythos II czy IRC Serac XC obie zwijane w dobrej cenie, co radzicie? ja już (sąsiedni wątek) dokonałem wyboru - serac jest wyszukiwarka na tym forum i trochę opinii... ogólnie: mythos - do ścigania, przednia kierunkowa ma świetną trakcję serac - turystyka, podobno mniejsze opory na twardym proponuję też przejrzeć wpisy z pl.rec.rowery - http://groups.google.pl/group/pl.rec.rowery wpsz sobie mythos, serac i poczytaj :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.