Adaasko Napisano 6 Listopada 2013 Autor Napisano 6 Listopada 2013 yes, napsałem, ale chce 100zl z przelewem poza allegro - ew 115 za pobraniową.generalnie chyba skonczy sie na nowej 12.12
Qr3ak Napisano 7 Listopada 2013 Napisano 7 Listopada 2013 Zamiast BC 12.12 sts znajdź lepiej BC 1009 sts. Praktycznie to samo, różni się tylko,. że nie przelicza kilometrów na zużycie paliwa i jest z serii tych raczej bezawaryjnych, bo z 12-kami różnie bywa.
Jaca911 Napisano 7 Listopada 2013 Napisano 7 Listopada 2013 Zamiast BC 12.12 sts znajdź lepiej BC 1009 sts. Praktycznie to samo, Sekcja Ts w modelu 12.12 i 16.12 nie uruchamia się samodzielnie tylko spod palca. Dla jednego to plus dla drugiego minus. Ja wole rozwiązanie "poprawione", czyli spod palca. BTW. Tutaj jest "nówka", prawie nie śmigana: http://www.forumrowerowe.org/topic/148911-roznelicznik-sigma-1212-sts-manetka-rockshox-bloki-shimano-zaciski-kol/
Adaasko Napisano 7 Listopada 2013 Autor Napisano 7 Listopada 2013 co to jest sekcja TS? : Pteraz za pozno na 1009, kupilem 12.12 i mówiąc szczerze dobrze, bo temperatura to nie konieczny - ale fajny bajer.
Jaca911 Napisano 7 Listopada 2013 Napisano 7 Listopada 2013 Ts to Trip section czy jak się to pisze. Jest to dodatkowy łucznik przebiegu i czasu niezależny od licznika dziennego i całkowitego. Np. Jedziesz na trening i nie chcesz wliczać w niego czasu dojazdu a zależy ci na tym by mieć zapamiętany dystans z całego dnia. Sekcję ts uruchamiasz i zatrzymujesz kiedy chcesz (w 12.12 i 16.12). Taki dodatkowy bajer - ja sobie w ten sposób mierze czas na kontrolnym podjeździe - widzę postępy lub regres
Adaasko Napisano 7 Listopada 2013 Autor Napisano 7 Listopada 2013 tym bardziej jestem zadowolony że wziąłem 12.12, to TS jest niegłupie.
Blackj Napisano 19 Listopada 2013 Napisano 19 Listopada 2013 Witam, dopnę się do tego tematu. Szukam licznika rowerowego przewodowego z podświetlaniem ekranu (takim który nie gaśnie, bo w DEMO BC 16.12 podświetlenie samo gaśnie po kilku sekundach). Podoba mi się Sigma BC 16.12 ma bardzo dużo fajnych funkcji (w tym i temperatura na której mi zależy) ale podświetlanie wyświetlacza gaśnie samo po kilku sekundach (chciałbym aby świeciło cały czas (wieczorne przejażdżki)). Więc co możecie mi polecić ? Oczywiście w rozsądnej cenie.
Jaca911 Napisano 20 Listopada 2013 Napisano 20 Listopada 2013 Raczej nic takiego nie znajdziesz bo zjadłby baterię w kilka dni, a ideą licznika jest by działał przynajmniej rok. W sigmach podświetlanie jest super rozwiązane - ty zdecydujesz czy chcesz żeby było czy nie.
Blackj Napisano 20 Listopada 2013 Napisano 20 Listopada 2013 No nie wiem czy tak super bo świeci się tylko 3 sek po wciśnięciu jakiegoś klawisza, musiałbym trzymać wciśnięty przycisk cały czas, aby świeciło cały czas. Czyli nie ma takich liczników. Szkoda.
Jaca911 Napisano 20 Listopada 2013 Napisano 20 Listopada 2013 Czołówka rozwiązuje ten problem. W sigmie wystarczy księżyc w pełni by odczytać licznik co było niemożliwe w liczniku z Lidia BTW. po co ci cały czas włączone podświetlenie?
Blackj Napisano 20 Listopada 2013 Napisano 20 Listopada 2013 Po to abym widział licznik (głównie wskazanie aktualnej prędkości) jak jeżdżę wiosną/jesienią gdy szybko robi się ciemno, po za miastem gdzie nie ma oświetlenia. (W obecnym liczniku kls nie mam podświetlania i gdy jest ciemno to nic nie widać pod żadnym kątem). Poprostu podczas jazdy jak będę rzucał okiem żebym widział ile jade km/h, a nie że cza będzie się bawić w "przyciśnij guzik aby zobaczyć".
kris750 Napisano 20 Listopada 2013 Napisano 20 Listopada 2013 No nie wiem czy tak super bo świeci się tylko 3 sek po wciśnięciu jakiegoś klawisza, musiałbym trzymać wciśnięty przycisk cały czas, aby świeciło cały czas. Czyli nie ma takich liczników. Szkoda. ja takiego też nigdzie nie znalazłem a szukałem modeli tylko z podświetlaniem, poza tym myślę że gdybyś zablokował gaszenie podświetlania to w sigmie 16.12 świeciłoby się podświetlanie cały czas to po kilu godzinach bateria byłaby do wymiany. A w modelach cirvit to nawet po godzinie. Jakbyś chciał jednak to poszukaj modelu z osobnym przyciskiem do podświetlania tak jak np. jest to w G-Shockach i załóż na niego spinacz tak żeby był cały czas wciśnięty.
alkor Napisano 20 Listopada 2013 Napisano 20 Listopada 2013 Jakie są najprostsze , bezprzewodowe liczniki z kodowanym sygnałem? W sumie to interesuje mnie dystans wycieczki, odo(ustawiane ręcznie), czas i... tyle:P reszta typu średnia, maksymalna czy inne temperatury jak będą to niech będą ale nie są mi do szczęscia potrzebne.Obecnie śmigam z Mactroniciem i jestem wieęej niż zadowolona ale potrzebuje jeszcze drugiego, koniecznie bezprzewodowego licznika, który ma działać, sensownie siedzieć w gnieździe(chociaż w sumie od czego jest taśma:P) i nie kosztować majątku.Jakieś pomysły?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.