Skocz do zawartości

[Licznik] do 100ZL Z PRZESYŁKĄ - prosty niezawodny bezprzewodowiec

Adaasko

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zamiast  BC 12.12 sts znajdź lepiej BC 1009 sts. Praktycznie to samo, różni się tylko,. że nie przelicza kilometrów na zużycie paliwa i jest z serii tych raczej bezawaryjnych, bo z 12-kami różnie bywa.

Napisano

Zamiast BC 12.12 sts znajdź lepiej BC 1009 sts. Praktycznie to samo,

Sekcja Ts w modelu 12.12 i 16.12 nie uruchamia się samodzielnie tylko spod palca. Dla jednego to plus dla drugiego minus. Ja wole rozwiązanie "poprawione", czyli spod palca.

BTW. Tutaj jest "nówka", prawie nie śmigana:

http://www.forumrowerowe.org/topic/148911-roznelicznik-sigma-1212-sts-manetka-rockshox-bloki-shimano-zaciski-kol/

Napisano

co to jest sekcja TS? : P

teraz za pozno na 1009, kupilem 12.12  i mówiąc szczerze dobrze, bo temperatura to nie konieczny - ale fajny bajer.

Napisano

Ts to Trip section czy jak się to pisze. Jest to dodatkowy łucznik przebiegu i czasu niezależny od licznika dziennego i całkowitego.

Np. Jedziesz na trening i nie chcesz wliczać w niego czasu dojazdu a zależy ci na tym by mieć zapamiętany dystans z całego dnia. Sekcję ts uruchamiasz i zatrzymujesz kiedy chcesz (w 12.12 i 16.12). Taki dodatkowy bajer - ja sobie w ten sposób mierze czas na kontrolnym podjeździe - widzę postępy lub regres ;)

• 2 tygodnie później...
Napisano

Witam, dopnę się do tego tematu.

Szukam licznika rowerowego przewodowego z podświetlaniem ekranu (takim który nie gaśnie, bo w DEMO BC 16.12 podświetlenie samo gaśnie po kilku sekundach). Podoba mi się Sigma BC 16.12 ma bardzo dużo fajnych funkcji (w tym i temperatura na której mi zależy) ale podświetlanie wyświetlacza gaśnie samo po kilku sekundach (chciałbym aby świeciło cały czas (wieczorne przejażdżki)).

Więc co możecie mi polecić ? Oczywiście w rozsądnej cenie.  :icon_cool:

Napisano

Raczej nic takiego nie znajdziesz bo zjadłby baterię w kilka dni, a ideą licznika jest by działał przynajmniej rok.

W sigmach podświetlanie jest super rozwiązane - ty zdecydujesz czy chcesz żeby było czy nie.

Napisano

No nie wiem czy tak super bo świeci się tylko 3 sek po wciśnięciu jakiegoś klawisza, musiałbym trzymać wciśnięty przycisk cały czas, aby świeciło cały czas. Czyli nie ma takich liczników. Szkoda.

Napisano

Czołówka rozwiązuje ten problem.

W sigmie wystarczy księżyc w pełni by odczytać licznik co było niemożliwe w liczniku z Lidia ;)

BTW. po co ci cały czas włączone podświetlenie?

Napisano

Po to abym widział licznik (głównie wskazanie aktualnej prędkości) jak jeżdżę wiosną/jesienią gdy szybko robi się ciemno, po za miastem gdzie nie ma oświetlenia. (W obecnym liczniku kls nie mam podświetlania i gdy jest ciemno to nic nie widać pod żadnym kątem). Poprostu podczas jazdy jak będę rzucał okiem żebym widział ile jade km/h, a nie że cza będzie się bawić w "przyciśnij guzik aby zobaczyć".

Napisano

No nie wiem czy tak super bo świeci się tylko 3 sek po wciśnięciu jakiegoś klawisza, musiałbym trzymać wciśnięty przycisk cały czas, aby świeciło cały czas. Czyli nie ma takich liczników. Szkoda.

ja takiego też nigdzie nie znalazłem a szukałem modeli tylko z podświetlaniem, poza tym myślę że gdybyś zablokował gaszenie podświetlania to w sigmie 16.12 świeciłoby się podświetlanie cały czas to po kilu godzinach bateria byłaby do wymiany. A w modelach cirvit to nawet po godzinie.

Jakbyś chciał jednak to poszukaj modelu z osobnym przyciskiem do podświetlania tak jak np. jest to w G-Shockach i załóż na niego spinacz tak żeby był cały czas wciśnięty.

Napisano

Jakie są najprostsze , bezprzewodowe liczniki z kodowanym sygnałem? W sumie to interesuje mnie dystans wycieczki, odo(ustawiane ręcznie), czas i... tyle:P reszta typu średnia, maksymalna czy inne temperatury jak będą to niech będą ale nie są mi do szczęscia potrzebne.
Obecnie śmigam z Mactroniciem i jestem wieęej niż zadowolona ale potrzebuje jeszcze drugiego, koniecznie bezprzewodowego licznika, który ma działać, sensownie siedzieć w gnieździe(chociaż w sumie od czego jest taśma:P) i nie kosztować majątku.
Jakieś pomysły?:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...