bartek6622 Napisano 4 Listopada 2013 Napisano 4 Listopada 2013 Hej, poszukuję kamerki na rower, tak do 200zł. Bardzo skusiła mnie oferta jednego z marketów cash & carry. Jest nią Overmax ActiveCam 02. Co sądzicie o tej kamerce. Wiem że cudów się po niej spodziewać nie mogę, ale sądzę, że do miejskiej jazdy i ewentualnego wypadu do lasu idealnie się nada. http://www.overmax.pl/pl/katalog-produktow,p8/kamery-sportowe,c1659/activecam02,c1841/
Blakeburn Napisano 4 Listopada 2013 Napisano 4 Listopada 2013 Obejrzyj to: - widać, że tego nie da się oglądać. Już lepiej kupić coś co testował Techmoan na swoim kanale YT: http://www.youtube.com/playlist?list=PL9AE23A7F0C9FDC91
PjeseczeQ Napisano 4 Listopada 2013 Napisano 4 Listopada 2013 O qrde, wyrób kameropodobny za 200 PLN :E Nie ma to jak dobrze zutylizowane $$$ :E Za mniej niż 500 zł to byle co - i tak się rozleci w niedalekiej przyszłości, a jakość skutecznie wpłynie na pogorszenie wzroku. :E
bartek6622 Napisano 4 Listopada 2013 Autor Napisano 4 Listopada 2013 No właśnie na tym wideo co podał Blakeburn nie wygląda to aż tak źle. Nie mam zamiaru wydawać więcej, wolę zainwestować w maszynę. Nie ma to wprawdzie stabilizacji obrazu i tym podobnych bajerów, ale takie rzeczy ma chyba tylko GoPro. Głównie zależało by mi na tym aby dowiedzieć się ile zajmują pliki wytworzone przez tą kamerkę, oraz ile czasu bateria trzyma.
PjeseczeQ Napisano 4 Listopada 2013 Napisano 4 Listopada 2013 To inwestuj w maszynę, a kamerkę kupisz, jak będziesz miał na to odpowiednie fundusze - półśrodki jak ten chinol brandowany Overmax'em są bez sensu.
bartek6622 Napisano 4 Listopada 2013 Autor Napisano 4 Listopada 2013 Gdyby to była jednorazówka, to nie kupiła by jej tak duża ilość osób.
squadak Napisano 4 Listopada 2013 Napisano 4 Listopada 2013 Ja polecę mobius action cam, u mnie lata na pokładzie tricoptera i sprawdza się świetnie. Jakość nagrań naprawdę bardzo wysoka, moim zdaniem dużo lepsza niż z xperi neo v, a nawet P. W dobrych warunkach oświetleniowych nie odstaje od go pro, przy czym mniej zniekształca. Bardzo mała i lekka, nagrywa 60 fps, popularna wśród ludzi zajmujących się fpv. Do znalezienia na eBay za ok. 200zł. Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2
PjeseczeQ Napisano 4 Listopada 2013 Napisano 4 Listopada 2013 @up w teorii wygląda lepiej niż ten Overmax, ale ja nadal nie kupiłbym takiego low-end'a.
bartek6622 Napisano 4 Listopada 2013 Autor Napisano 4 Listopada 2013 A gdzie ja takiego kolasa na kierownicę dam? Tym bardziej trochę się zraziłem na zakupach z chin. W prawdzie jedna paczka całkiem spoko, ale już kolejna nie dotarła. Muszę na żywo obczaić tego Overmaxa i wtedy pomyślę.
squadak Napisano 4 Listopada 2013 Napisano 4 Listopada 2013 Czemu od razu nazywać to low endem? Fakt, wygląda niepozorne, ale jeśli chodzi o to co jest w środku to naprawdę nie można mieć zarzutów. Cena jakość 11/10:D Co do mocowania, u mnie w zestawie była tak nakładka na kamerkę, z miejscem na statyw, więc jakieś mocowanie można wymyślić. Co do zakupów u skośnych, to u mnie jakoś nigdy nie było większych problemów, ale wiem, że niektórzy mieli pewne przygody. Do niczego nie na mawiał, ale jednak polecam:p Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2
Mod Team Pixon Napisano 5 Listopada 2013 Mod Team Napisano 5 Listopada 2013 Nie polecam, dziennie różnych urządzeń Overmaxa przyjmowanych na reklamacje były co najmniej 3. Od tabletów, po konsolę, kamerki, i inny bubel prosto z chin. W ogólnym rozrachunku to był najbardziej awaryjny sprzęt jaki był przyjmowany w owych latach na serwis. Jakość nagrań z kamer overmax jest dramatyczna! Jeżeli kogoś to dalej nie przeraża i woli kupić to, zamiast dozbierać i kupić lepsze to droga wolna. NIE POLECAM
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.