krojek Napisano 4 Listopada 2013 Napisano 4 Listopada 2013 Witam, potrzebuje waszej pomocy w doborze roweru.Roweru będę używał przeważnie na drogach leśnych(wiadomo, trasy leśne, dziury, jakieś czasami małe zjazdy itp. nie chodzi mi o tutaj mega wyczynowe zjazdy) czasami też asfalt.Nie mam na oku jeszcze żadnego roweru ale troszeczkę myślałem o markach Merida, kross lub Kellys lub rower Rockrider 5.3 B'TWIN.Co do Gianta i Rometa nie jestem zbytnio przekonany (nie podobają mi się ich rowery)Zauważyłem że teraz dużo promocji i nie wiem czy teraz kupować rower czy jeszcze poczekać. Jak myślicie ?Pozdrawiam i z góry dziękuje za wypowiedź w tym temacie.
Qr3ak Napisano 4 Listopada 2013 Napisano 4 Listopada 2013 Zmień nazwę tematu dodaj nawias kwadratowy bo Ci admin go wywali. Na promocję i wyprzedaże to pora teraz (listopad, grudzień). Rockrider 5.3 B'TWIN ma dobrą cenę.
PjeseczeQ Napisano 4 Listopada 2013 Napisano 4 Listopada 2013 MTB Kross'a z 2013 to nie rower - to zapałka. :E Oczywiście nie wszystkie, ale tyle o tym było, że ja bym nie ryzykował mimo wszystko. 1700,- to nie budżet do zjazdów - chyba, że wyłapiesz bardzo przyzwoitą okazję. A to dlatego, że prawie wszystko w tej cenie ma v-brake'i, które IMO na zjazdy nawet te mniejsze mają za małą siłę. Skoro też myślisz o zjazdach, to 29er myślę się bardziej nada niż legendarne 26" wypierane aktualnie przez 650B. http://unibike.pl/fusion29er.html - spróbuj go złapać w promocyjnej cenie i bierz. Hydrauliki nie najlepszej jakości, ale jakieś tam już są, reszta nie najgorsza. Do twoich wymagań będzie dobry moim zdaniem.
krojek Napisano 4 Listopada 2013 Autor Napisano 4 Listopada 2013 Nie chodzi mi tutaj o wyczynowe zjazdy tylko zwykle górki leśne. Do tego też dojdzie trochę asfalt.
Tadeus Napisano 4 Listopada 2013 Napisano 4 Listopada 2013 Z tego, co się orientuję nie ma przekonujących dowodów na to, że niższe modele z serii Level A Krossa pękają częściej niż przeciętnie, więc nie widzę powodu, by nie wziąć czegoś z aktualnych promocji: http://www.mudserwis.com/kross-level-a4-2013-p-3290.html Pełno osób tym jeździ i chwali. Niby trochę ponad budżet, ale darmowa przesyłka, to nie powinno być tragedii, Unibike''i też fajne ale u nich podobno ciężko ze stargowywaniem ceny, co nie znaczy, że nie można spróbować.
krojek Napisano 4 Listopada 2013 Autor Napisano 4 Listopada 2013 Nad level kross A4 tez sie zastanawiałem. Rozumiem też że są promocje oraz mam budżet do 1700zł i mogę mieć lepszy rower ale zawsze może tez coś zostać. czy możecie mi polecić coś z tańszych ? Co sądzicie o: MERIDA MATTS TFS 100-V 2012 lub 2013 MERIDA MATTS 40-MD 2013 MERIDA MATTS 40-V 2012 ?
Tadeus Napisano 4 Listopada 2013 Napisano 4 Listopada 2013 Merida to dość droga firma i z takim budżetem raczej zbyt dużo radości ci nie przyniesie. Te wymienione rowery wyraźnie gorsze od dotychczasowych propozycji, w końcu trzeba opłacić renomę globalnej marki
krojek Napisano 4 Listopada 2013 Autor Napisano 4 Listopada 2013 Rozumiem, a ten B'TWIN którego wymieniłem w temacie ? Kross Hexagon raczej tez odpada bo poczytałem trochę na jego temat i ludzie nie zachwalają.
Tadeus Napisano 4 Listopada 2013 Napisano 4 Listopada 2013 Rockrider 5.3 jest spoko. Za takie pieniądze nie ma mu czego zarzucić a tylna przerzutka i amortyzator bardzo dobre. Do tego dobra i sprawdzona gwarancja na wszystkie rurki. Ewidentnie słaba tylko przednia przerzutka, ale lepsza to wydatek 40zł, więc nie ma problemu.
PisBar Napisano 4 Listopada 2013 Napisano 4 Listopada 2013 Rockrider 5.3 - w rozmiarze S waży 14.5 kg, stosunkowo słaba korba, i mechaniczne hamulce.
krojek Napisano 5 Listopada 2013 Autor Napisano 5 Listopada 2013 Dziękuje za dotychczasowe odpowiedzi Czekam na dalsze propozycje rowerów
patrykreset Napisano 5 Listopada 2013 Napisano 5 Listopada 2013 Mam level A4 2013 i jestem bardzo zadowolony za 1900 juz znajdziesz Wysłane z mojego E15i za pomocą Tapatalk 2
yanek1 Napisano 5 Listopada 2013 Napisano 5 Listopada 2013 Lub Krossa Levela A3 a za zaoszczędzoną kaskę licznik czy inne potrzebne rzeczy
krojek Napisano 5 Listopada 2013 Autor Napisano 5 Listopada 2013 Lub Krossa Levela A3 a za zaoszczędzoną kaskę licznik czy inne potrzebne rzeczy Odpada kolega go ma
krojek Napisano 6 Listopada 2013 Autor Napisano 6 Listopada 2013 Kolega z którym często na rowerze jeżdżę go ma i by głupio było dwa te same rowery
patrykreset Napisano 6 Listopada 2013 Napisano 6 Listopada 2013 Kolega z którym często na rowerze jeżdżę go ma i by głupio było dwa te same rowery to kup A4
yanek1 Napisano 6 Listopada 2013 Napisano 6 Listopada 2013 A3 ma trzy różne malowania wiec kup w takim malowaniu którego nie ma kolega na necie A3 juz są po 1600zł i pewnie coś da się utargować wiec warto to przemyśleć ewentualnie dołożyć do A4
krojek Napisano 6 Listopada 2013 Autor Napisano 6 Listopada 2013 a czy możecie mi dać linki do promocji z A3 i ew. napisać gdzie da sie coś wynegocjować?? Z góry dzięki i proszę o dalsze propozycje rowerów
yanek1 Napisano 6 Listopada 2013 Napisano 6 Listopada 2013 Przepraszam A3 ma 2 malowania nie 3 jak podałem wyżej najmocniej przepraszam za wprowadzenie w błąd
krojek Napisano 7 Listopada 2013 Autor Napisano 7 Listopada 2013 A czy możecie mi w kolejności (1234) napisać który rower jest lepszy który po nim itd ? Rockrider 5.3 B'TWIN Kross Level A3 Kross Level A4 Kellys Viper 60 Night Z góry dzięki.
Tadeus Napisano 7 Listopada 2013 Napisano 7 Listopada 2013 Od najgorszego: Kellys A3 na równi z 5.3 (jedne rzeczy lepsze inne gorsze) A4
krojek Napisano 7 Listopada 2013 Autor Napisano 7 Listopada 2013 A mógłbyś jeszcze napisać które rzeczy ma lepsze i gorsze a3 od 5.3?
Tadeus Napisano 7 Listopada 2013 Napisano 7 Listopada 2013 Lepsze: Rockrider: amortyzator (ojelowy zamiast elastomerów), napęd 3x9 zamiast 3x8, przerzutka tylna X5 porównywana jest czasem do Deore. A3: hamulce hydrauliczne zamiast mechanicznych, lekko lepsza przerzutka z przodu, suport/korba na octalinku
yanek1 Napisano 7 Listopada 2013 Napisano 7 Listopada 2013 Kwestia gustu ale A3 lepiej wygląda macałem 5.3 i nie spodobał mi się
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.