tomi85 Napisano 4 Listopada 2013 Napisano 4 Listopada 2013 Witam, przymierzam się do zakupu dobrej kurtki. wpadła mi w oko http://www.roweroweklimaty.pl/produkty/mt500-jacket-e9020-black-kurtka co sądzicie ? a może polecacie coś innego ?
detonator Napisano 4 Listopada 2013 Napisano 4 Listopada 2013 Pytanie czy jest Ci potrzebna aż taka ? Mam tu na myśli parametr nieprzemakalności. W tej kurtce nie straszny ciągły, kilkugodzinny deszcz. Sam o niej myślałem, ale jednak cena trochę zaporowa. Opinie w światku enduro ma całkiem dobre, ale tylko pisze co zasłyszałem
tomi85 Napisano 4 Listopada 2013 Autor Napisano 4 Listopada 2013 Pytanie czy jest Ci potrzebna aż taka ? Mam tu na myśli parametr nieprzemakalności. tak, ponieważ chciałem ją również brać np. na piesze wędrówki w góry
detonator Napisano 4 Listopada 2013 Napisano 4 Listopada 2013 W takim razie chyba bym się pokusił o jej kupno, lecz jak pisałem wyżej, nie mogę nic o kurtce napisać na bazie własnych doświadczeń. Jedyna co zasłyszałem, to bardzo dobry poziom nieprzemakalności i poprawna oddychalność. Do tego duża funkcjonalność i przemyślana konstrukcja.
miskov17 Napisano 4 Listopada 2013 Napisano 4 Listopada 2013 Kurtka jest świetna, aczkolwiek krój jest typowo kolarski i obniża to jej uniwersalność. Mam na myśli dużą różnicę w długości między przodem a tyłem, niestety u wysokich osób przód może być krótkawy - u mnie sięgała do okolic pasa (195cm, rozmiar L). Generalnie znam parę osób jeżdżących w MT500 i każda sobie ją chwali I polecam kolor burgundowy, wyglada zdecydowanie najlepiej w realu
karolg Napisano 6 Listopada 2013 Napisano 6 Listopada 2013 Jeszcze można myśleć o venturi II. Materiał ten sam, tylko krój bardziej rowerowy, przylegający, i nie ma zintegrowanego kaptura. Kaptur można kupić osobno i doczepić. Ja się właśnie waham między tymi dwoma..
mamrower Napisano 16 Listopada 2013 Napisano 16 Listopada 2013 A może ktoś coś powiedzieć o tej: http://endurastore.pl/kurtka_fusion_softshell_2013,22,156.html (Fusion Softshell 2013)? Szukam kurtki bez kieszeni z tyłu, raczej cywilnej. Zwyczajnie nie jest mi to do niczego potrzebne, a z tego co widzę wszystkie podawane tutaj mają bardzo widoczne kieszenie na plecach.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.