XRK Napisano 4 Listopada 2013 Napisano 4 Listopada 2013 Czy do rama podana powyżej wytrzyma na amortyzatorze dwupulkowym?
oesz Napisano 4 Listopada 2013 Napisano 4 Listopada 2013 Nikt Ci nie da gwarancji, że wytrzyma bo zapewne rama nie była projektowana pod taki widelec. Niby to stalówka, więc nie powinna pęknąć niespodziewanie tylko wygiąć się ale....jednak gwarancji nie ma że tak się nie wydarzy
Roonin Napisano 6 Listopada 2013 Napisano 6 Listopada 2013 Konstrukcja amora nie ma tu nic do rzeczy tylko jego skok. Zakładaj o takim skoku jaki przewidział producent i tyle.
Fonika Napisano 6 Listopada 2013 Napisano 6 Listopada 2013 Konstrukcja amora to ma akurat sporo do powiedzenia, bo nie chodzi o skok, a wysokość widelca to raz, a dwa że jest sporo ram które są zaprojektowanych pod amortyzatory 180mm jednopółkowe, a mimo to nie można do nich założyć dwupółki 170mm (np. junior), bo w dwupółce inaczej przenoszone są naprężenia i większa siła idzie na główkę ramy, a niestety nie każda rama jest w stanie to przetrzymać, a już na pewno nie duncon pussy, która jest ramą do dirtu/streetu. Poza tym nie będzie się na tym dało jeździć bo suport będzie w kosmosie .
Roonin Napisano 6 Listopada 2013 Napisano 6 Listopada 2013 Wysokość zgoda, między innymi to miałem na myśli tylko nie doprecyzowałem (szybki post przy kawie przed wyjściem do pracy). Z tym suportem po części też. Nad innym rozkładem sił nie zastanawiałem się nawet szczerze mówiąc, ale... No nie wiem, w ramie cro-mo ? Po prostu widuję u siebie takie poskładane dziwadła Bitch też jest tak naprawdę ramą do dirtu a masa ludzi pcha w to dwupółki i próbuje tym jezdzić DH. Ale chyba wiem kto pisze więc z Tobą nie będę polemizował
XRK Napisano 6 Listopada 2013 Autor Napisano 6 Listopada 2013 A jaka ramke polecacie wmiare tania do DH?
Schwefel Napisano 6 Listopada 2013 Napisano 6 Listopada 2013 Chociażby taką http://allegro.pl/rama-ns-bitch-i3676905092.html
XRK Napisano 6 Listopada 2013 Autor Napisano 6 Listopada 2013 A nie bedzie lepsza jakaś rama na fullu
jasinski21444 Napisano 6 Listopada 2013 Napisano 6 Listopada 2013 Będzie ale będzie też odpowiednio droższa
Roonin Napisano 6 Listopada 2013 Napisano 6 Listopada 2013 Tak ale na fulla do DH musisz mieć kilkukrotnie większy budżet.
Mod Team mrmorty Napisano 15 Listopada 2013 Mod Team Napisano 15 Listopada 2013 Temat został usunięty. Prawdopodobna przyczyna usunięcia: - pkt 2b regulaminu - brak klamrowego nazewnictwa tematu - podobny temat już istnieje - narusza inne postanowienia i zasady regulaminu forum lub/i polityki prywatności. Regulamin forum: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.