Skocz do zawartości

[ amortyzator] rama duncon pussy dirt

XRK

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nikt Ci nie da gwarancji, że wytrzyma bo zapewne rama nie była projektowana pod taki widelec. Niby to stalówka, więc nie powinna pęknąć niespodziewanie tylko wygiąć się ale....jednak gwarancji nie ma że tak się nie wydarzy

Napisano

Konstrukcja amora to ma akurat sporo do powiedzenia, bo nie chodzi o skok, a wysokość widelca to raz, a dwa że jest sporo ram które są zaprojektowanych pod amortyzatory 180mm jednopółkowe, a mimo to nie można do nich założyć dwupółki 170mm (np. junior), bo w dwupółce inaczej przenoszone są naprężenia i większa siła idzie na główkę ramy, a niestety nie każda rama jest w stanie to przetrzymać, a już na pewno nie duncon pussy, która jest ramą do dirtu/streetu. Poza tym nie będzie się na tym dało jeździć bo suport będzie w kosmosie :).

Napisano

Wysokość zgoda, między innymi to miałem na myśli tylko nie doprecyzowałem (szybki post przy kawie przed wyjściem do pracy).

Z tym suportem po części też.

Nad innym rozkładem sił nie zastanawiałem się nawet szczerze mówiąc, ale... No nie wiem, w ramie cro-mo ? Po prostu widuję u siebie takie poskładane dziwadła ;) Bitch też jest tak naprawdę ramą do dirtu a masa ludzi pcha w to dwupółki i próbuje tym jezdzić DH.

Ale chyba wiem kto pisze więc z Tobą nie będę polemizował :)

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...