Skocz do zawartości

[Pedały] Uszkodzony pedał NECO WP 101

Iwan89

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, kupiłem 2 dni temu pedały NECO WP 101 i dziś w trakcie drugiej jazdy testowej jeden z pedałów zaczął mieć odczuwalny uskok i zaczął się z niego wydawać dość głośny metaliczny dźwięk. Gdy kręcę nim na postoju nie czuć żadnych luzów, ale w trakcie jazdy "strzela" przy każdym obrocie. Pedały te mają łożyska maszynowe, czy jest sens odkręcać imbusową śrubę i próbować zobaczyć czy coś da ponowne złożenie, czy też od razu na reklamację?

PS. wszystko jest na pewno mocno dokręcone i nie czuć gdziekolwiek luzów.

Pozdrawiam

Napisano

Oczywiście, że reklamować :)

To jest nowy towar i nie ma prawa na maszynkach nic strzelać

Nie wiem jak to technicznie wygląda bo nigdy nie rozkręcałem, ale czy w ogolę jest sens żebym odkręcił tą śrubę, to może coś dać?

PS. pytanie do doświadczonych z Allegro. Kto z reguły pokrywa koszt wysyłki jeśli towar wysyła się na gwarancję?

Napisano

Nic nie grzeb póki masz gwarancję, nawet jeśli się na tym znasz bo cię oleją. Koszty pokrywa kupujący.

Ok, pedał odesłany na gwarancję, czekam na wymianę. Temat do zamknięcia

Napisano

Koszty pokrywa kupujący.

Ja bym polemizował.

Na 100% nie jest to prawdą, bo przede wszystkim zależy to od gwaranta i zapisów w karcie gwarancyjnej.

A po drugie reklamując z tytułu niezgodności towaru z umową to koszty dostawy towaru pokrywa w przypadku uznanej reklamacji sprzedawca.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...