Witam. Dostałem w prezencie rower affix fx3, lecz amortyzator, który jest w nim zamontowany (zoom ch550) nie spełnia moich oczekiwań... tzn. owszem ugina się ale nie wybiera zbytnio nierówności. Stąd przyszedł mi do głowy pomysł, aby go wymienić na inny. Niestety nie widzę na aukcjach innych zastępczych amortyzatorów o skoku 60mm. Tutaj pojawia się pytanie: czy amortyzator o skoku 80 mm w znaczny sposób popsuje geometrię ramy? Zastanawiam się też nad 100mm skoku ale tutaj już będzie chyba za duża różnica od oryginalnego 60mm.. Z góry dziękuję za odpowiedź, Pozdrawiam
Pytanie
Gość Marek
Witam.
Dostałem w prezencie rower affix fx3, lecz amortyzator, który jest w nim zamontowany (zoom ch550) nie spełnia moich oczekiwań... tzn. owszem ugina się ale nie wybiera zbytnio nierówności. Stąd przyszedł mi do głowy pomysł, aby go wymienić na inny. Niestety nie widzę na aukcjach innych zastępczych amortyzatorów o skoku 60mm. Tutaj pojawia się pytanie: czy amortyzator o skoku 80 mm w znaczny sposób popsuje geometrię ramy? Zastanawiam się też nad 100mm skoku ale tutaj już będzie chyba za duża różnica od oryginalnego 60mm..
Z góry dziękuję za odpowiedź, Pozdrawiam
0 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.