Skocz do zawartości

[Szprychy] wymiana zardzewiałych na nowe

alien1987

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jako że robię generalny remoncik po 7 a może i więcej latch , a niestety rowery k przestał w wilgotnym pomieszczeniu

zardzewiały mi szprychy może nie na tyle co one same ale pokryły się skorupką z rdzy w prawdzie idzie to wyczyści ale może czas zmienic i same szprychy - jak myślicie ?

Jesli zamiana co teraz na rynku jest godne polecenia, rowerek będzie na ramie amstaff duncon , obręcze duncon 26 ogólnie do jazdy po lasku i bezdrożach czasem asfalciku .

Z góry dziękuje za rady

• Mod Team
Napisano

W zasadzie każda jedna nierdzewna czy malowana czy powlekana będzie ok. pamiętaj jak wymieniasz szprychę wymieniasz także nypel, dobrze radze. wymieniaj je pojedynczo wtedy nie będzie dużego problemu z kołem.

Napisano

Chłopaki wielkie dzięki za podpowiedzi  - jestem zaskoczony naprawdę dobre forum ;)
teraz tylko jak z wymianą gdyż nigdy tego nie robiłem - wykręcić wszystkie stare wkręcić ( nie do końca ) nowe i oddać do centrowania koło czy jak ?

• Mod Team
Napisano

Centrowanie to tak z 15-30zł zależy gdzie i u kogo ... polecam zdjąć jedną szprychę wymienić, naciągnąć aż koło będzie w miarę proste i tak po kolei ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...