kalisiek Napisano 3 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2013 Witam. gdy dzisiaj wsiadłem na swój rower zauważyłem ze klamka tylnego hamulca zwiększyla swój skok jalowy o ok. 1cm w porównaniu do wczorajszego dnia. Nie wiem co mogło by być tego przyczyną? Obadałem już zacisk,klamkę i przewód, ale nic nie cieknie. klamka nie jest gumowa. Co mogło byc tego przyczyną, bo przecież skok klamki tak z dnia na dzień samoczynnie nie powinien się zmieniać? Klamka to shimano m505, zacisk m446. Proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 3 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2013 Wiele sztuk 446 gubi się z niewiadomego powodu, nawet bez zużycia okładzin, hamulec nie cieknie. Stykam się z tym dosyć często, normalnie opisany objaw wskazuje na zapowietrzenie układu np z powodu nieszczelności. Pozostaje cofnąć klocki i odpowietrzyć układ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lyndowss Napisano 3 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2013 Może przekręciłeś rower do góry nogami, albo przewód masz wyżej niż klamka to i się mogło zapowietrzyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.