KMtown Napisano 3 Listopada 2013 Napisano 3 Listopada 2013 Mam zamiar w zimie trochę zmienić koła i mam do was kilka pytań.Posiadam teraz koła złożone z:Piasta przód - NT-DO41SBPiasta Tył - NT-DO42SBSzprychy - no name 2mmObręcz - Dartmoor FortreesChciał bym wymienić obręcze i nyple.Obręcze zmieniam z tego powodu ,że mi się nie podobają z powodu ścianek szlifowanych na CNC, dlatego szukam nowych obręczy 36 otworów, całych czarnych do 140zł za jedną. Spodobała mi sie wyglądowo obręcz dartmoor Revolt chyba dlatego ,że jest trochę podobna do tych co mam obecnie jednak nie wiem jak z wytrzymałością i czy się je opłaca kupić ? A nyple potrzebuje niebieskie , nie wiem ile trzeba wydać na coś dobrego. Na początku myślałem ,żeby kupić nyple ,szprychy(jeśli te co teraz były by za krótkie) i obręcze dartmoora jednak nie wiem jak z wytrzymałością. Przeznaczenie ich to będzie amatorskie DH i FR
Roonin Napisano 3 Listopada 2013 Napisano 3 Listopada 2013 Mogą być ale do Dh to z tych dwóch to bym wolał Fortess. Obręczy masz całą masę. Alexrims Supra BH Mavic EN 321 Rodi Excalibur Remerx Jumbo Itp,itp..... Rzecz gustu i upodobań. Szprychy polecam DT Alpine i nyple jakieś mosiężne. EDIT: Dopiero się pokapowałem że to ma być kolor Jak mają być kolorowe i mocne to może takie nyple: http://allegro.pl/nyple-stalowe-cnspoke-sn12-12mm-niebieskie-anod-i3647180865.html DT Alpine niebieskie nie dostaniesz, musisz szukać coś od Dartmoora.
KMtown Napisano 3 Listopada 2013 Autor Napisano 3 Listopada 2013 A dlaczego wolał byś Fortess-a ? Choć w sumie to mi się bardzo dobrze sprawdzają więc może po prostu kupić całe czarne ?
Roonin Napisano 3 Listopada 2013 Napisano 3 Listopada 2013 Revolt ma trochę odchudzony profil i mimo szerszej obręczy jest lżejsza (bo tak naprawdę DH nie jest jej przeznaczeniem) ale uważam że w DH ważniejsza jest trwałość niż waga i wygląd. Jak masz hamulce tarczowe to bierz czarne Fortessy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.