Tadeus Napisano 2 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2013 Hejka, Szukam jakichś fajnych kół do MTB pod kasetę i V-ki. Mogą spokojnie być ciężkie, waga jest mi obojętna, nie muszą być też jakieś super wytrzymałe, ważę koło 70kg i nie katuję specjalnie sprzętu. Czy w tej cenie znajdę cokolwiek lepszego od poniższych? http://allegro.pl/k-mtb-maszyny-32-szpr-vb-novatec-mach-1-promocja-i3677504509.html Wiadomo, to że nie mam wielkich wymagań nie znaczy, że nie chcę najlepszego, co da się dostać z moimi funduszami Szukałem na allegro, ale może w jakimś sklepie jest fajna promocja, którą przeoczyłem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyrax84pl Napisano 2 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2013 Piasty w kołach mozna uznać za "przyzwoite" - zaletą (czy też wadą - zleznie od oceniającego) są łożyska maszynowe. Znajomy na nich nawinął na chwilę obecną jakieś 2000 km i nie narzeka Co do obręczy się nie wypowiem bo nie miałem z nimi styczności. Jesli nie zależy Ci na niskiej wadze, do tego sam jestes raczej "lekki" to wydaje mi się, że to będzie dobra opcja. Może ktoś jeszcze coś powie na ten temat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beardman Napisano 2 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2013 Mam te koła. Przejechałem na nich ok. 400km i nic się z nimi nie dzieje. Obręcze nie są rewelacyjne ale dają radę. Piasty mam natomiast sprawdzone z poprzedniego roweru (2 lata jeżdżenia i zero problemów). W serwisie też proste. Wybijasz łożyska, wymieniasz (ok.20zł) i jeździsz dalej. Przynajmniej w teorii bo ja nie miałem potrzeby nigdy wymieniać. P.S. Będę w tym tygodniu sprzedawał owy rower na części, więc jeśli interesują Cię te koła lekko używane (ok.400km po asfalcie- dojazdy do pracy) to daj znać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MNovy Napisano 2 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2013 A może te http://allegro.pl/kola-26-rigida-x-pace-novatec-na-kasete-8-9s-i3649134229.html ? Piasty te same, ale obręcze oczkowane, czyli powinny być mocniejsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.