Skocz do zawartości

[rower do XC i maratonów] Grand Canyon AL 6.9 vs. Trek X-Caliber 9

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja bym brał Canyona. Wydaje mi się, że ma trochę lepszy napęd.

Hmm, a amortyzator? Z tego co znalazłem, to ten z Treka kosztuje 600 zł, a z Canyona 1800. To możliwe?

Napisano

Hmm, a amortyzator? Z tego co znalazłem, to ten z Treka kosztuje 600 zł, a z Canyona 1800. To możliwe?

tak mozliwe bo te amortyzatory dzieli przepasc.

Z tych dwoch tak jak chcesz krotka pilka: Canyon. Lzejszy, wyzszej jakosc osprzet, ogolnie lepszy!

Napisano

Czy geometria nie ma dla Ciebie znaczenia? Bo pod tym względem -przynajmniej katalogowo- te rowery dzieli przepaść np. przy rozmiarze 18,5" Trek ma górną

rurę horyzontalnie 62 cm, Canyon 59 cm.

Napisano

Czy geometria nie ma dla Ciebie znaczenia? Bo pod tym względem -przynajmniej katalogowo- te rowery dzieli przepaść np. przy rozmiarze 18,5" Trek ma górną

rurę horyzontalnie 62 cm, Canyon 59 cm.

Nie bardzo znam się na geometrii. Jeśli chodzi o ramę, to raczej 17-18. Jaka różnica wynika z długości górnej rury?

Napisano

Darek14 --> no i? Ten Trek jest w geometrii Genesis 2, i jako taki ma dłuższą rurę od każdego roweru o "normalnej" geometrii. Właśnie często ramy o tej geometrii nie pasują ludziom ze względu na swoją długość. 

Fakt że Canyony są dość krótkie, ale to ich nie dyskwalifikuje, zresztą sporo ich się widzi nawet na dość wysokich pozycjach w maratonach.

Napisano

Darek14 --> no i? Ten Trek jest w geometrii Genesis 2, i jako taki ma dłuższą rurę od każdego roweru o "normalnej" geometrii. Właśnie często ramy o tej geometrii nie pasują ludziom ze względu na swoją długość. 

"No i" sam sobie odpowiedziałeś...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...