hpolski010 Napisano 2 Listopada 2013 Napisano 2 Listopada 2013 Witajcie ponownie! Krótka piłka - który rower z tych dwóch wybrać? /lub coś w tej cenie/ Głównie do XC, maratonów, no i fajnie by było, gdyby nieźle się toczył po asfalcie, bo jak wiadomo, w te góry trzeba jakoś dojechać. http://www.canyon.com/_pl/mountainbikes/bike.html?b=3208 http://www.trekbikes.com/pl/pl/bikes/mountain/cross_country/x_caliber_29/x_caliber_9/#
beardman Napisano 2 Listopada 2013 Napisano 2 Listopada 2013 Ja bym brał Canyona. Wydaje mi się, że ma trochę lepszy napęd.
hpolski010 Napisano 2 Listopada 2013 Autor Napisano 2 Listopada 2013 Ja bym brał Canyona. Wydaje mi się, że ma trochę lepszy napęd. Hmm, a amortyzator? Z tego co znalazłem, to ten z Treka kosztuje 600 zł, a z Canyona 1800. To możliwe?
Avatarus Napisano 2 Listopada 2013 Napisano 2 Listopada 2013 Bez dwóch zdań canyon- reba to jeden z najbardziej popularnych amortyzatorów (i docenianych).
Pulse Napisano 2 Listopada 2013 Napisano 2 Listopada 2013 Hmm, a amortyzator? Z tego co znalazłem, to ten z Treka kosztuje 600 zł, a z Canyona 1800. To możliwe? tak mozliwe bo te amortyzatory dzieli przepasc. Z tych dwoch tak jak chcesz krotka pilka: Canyon. Lzejszy, wyzszej jakosc osprzet, ogolnie lepszy!
Darek14 Napisano 2 Listopada 2013 Napisano 2 Listopada 2013 Czy geometria nie ma dla Ciebie znaczenia? Bo pod tym względem -przynajmniej katalogowo- te rowery dzieli przepaść np. przy rozmiarze 18,5" Trek ma górną rurę horyzontalnie 62 cm, Canyon 59 cm.
hpolski010 Napisano 2 Listopada 2013 Autor Napisano 2 Listopada 2013 Czy geometria nie ma dla Ciebie znaczenia? Bo pod tym względem -przynajmniej katalogowo- te rowery dzieli przepaść np. przy rozmiarze 18,5" Trek ma górną rurę horyzontalnie 62 cm, Canyon 59 cm. Nie bardzo znam się na geometrii. Jeśli chodzi o ramę, to raczej 17-18. Jaka różnica wynika z długości górnej rury?
Klosiu Napisano 2 Listopada 2013 Napisano 2 Listopada 2013 Darek14 --> no i? Ten Trek jest w geometrii Genesis 2, i jako taki ma dłuższą rurę od każdego roweru o "normalnej" geometrii. Właśnie często ramy o tej geometrii nie pasują ludziom ze względu na swoją długość. Fakt że Canyony są dość krótkie, ale to ich nie dyskwalifikuje, zresztą sporo ich się widzi nawet na dość wysokich pozycjach w maratonach.
Darek14 Napisano 3 Listopada 2013 Napisano 3 Listopada 2013 Darek14 --> no i? Ten Trek jest w geometrii Genesis 2, i jako taki ma dłuższą rurę od każdego roweru o "normalnej" geometrii. Właśnie często ramy o tej geometrii nie pasują ludziom ze względu na swoją długość. "No i" sam sobie odpowiedziałeś...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.