tobo Napisano 8 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 Made in Taiwan? Ooo to szczęściarz z Ciebie, bo wiele mtbeków karbo zrobionych jest u tego producenta w Chinach. Jak pokazuje praktyka chińskie są wykonane lepiej A co do konieczności pełnej amortyzacji - jeśli czujesz że nie jest z powodu tego "fantasticznego" najnera potrzebna - raczej Twoje tereny tego nie wymagają "Masa podkładek" to akurat bardzo dobre rozwiązanie, stosowane powszechnie - więcej podkładek znaczy większa możliwość dopasowania do własnych potrzeb. Przerzucić na górę albo obciąć można zawsze, dorzucić jak fabrycznie brakuje - nie za bardzo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mysiura Napisano 8 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 chodziło mi nie o podkładki nad mostkiem bo to oczywiste tylko blokady sterów w wykastrowanym amorze. Dostałem info z Treka ,że rama w rozm 18.5 waży 1700g... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pulse Napisano 8 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 (edytowane) No to dziwne, ze przy takiej masie ramy nie byles zadowolony. Nie myslales moze zeby te kwestie zalatwic dwojako i zejsc troche z wlasna masa, malo ktory rower tego typu jest robiony pod takiego jezdzca, mimo ze moze miec limit wiekszy. Edytowane 8 Listopada 2013 przez Pulse Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mysiura Napisano 8 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 masa tej ramy podana przez Treka uk jest do zweryfikowania (poprzednio dostałem z innego żródła 1200g ....) Z moją masą po ciężkim wypadku i przykuciu do łóżka na 12 miesięcy walcze juz od 3 miesięcy i jest 11kg w dół ,także myślę cały czas:) Na wiosne target to 85kg... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pulse Napisano 8 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 No to ladnie idziesz w dol! Rozumiem Cie, ja od czerwca 12kg, ale nadal 89kg to za duzo na mnie, trzymam kciuki Target podobny do Twojego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 8 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 problem jest taki, ze topowe modele najczesciej sa lekkie z nastawieniem na sztywnosc, a pozostale karbony sa ciezsze, ale z naciskiem na komfort, wiec musisz szukac wyjatkow typu triton, mondraker Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mysiura Napisano 8 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 o widzisz, cenna informacja ,gdybyś miał M-kę do sprzedania to bym jechał do Gliwic na testy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 8 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 po prostu musisz urosnac, albo kupic buty z wysoka podeszwa i tak kolejne rowery i chore propozycje cenowe ludzi utwierdzaja mnie coraz bardziej w przekonaniu, ze jednak rower zostanie ze mna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 8 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 Watpie zeby karbonowa rama wazyla 1700 gramow. Pare lat temu karbonowe ramy 29er tego producenta wazyly 1500 gramow. Superfly sl wazy 1070 gramow w rozmiarze 21 Cali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi