tobo Napisano 8 Listopada 2013 Napisano 8 Listopada 2013 Made in Taiwan? Ooo to szczęściarz z Ciebie, bo wiele mtbeków karbo zrobionych jest u tego producenta w Chinach. Jak pokazuje praktyka chińskie są wykonane lepiej A co do konieczności pełnej amortyzacji - jeśli czujesz że nie jest z powodu tego "fantasticznego" najnera potrzebna - raczej Twoje tereny tego nie wymagają "Masa podkładek" to akurat bardzo dobre rozwiązanie, stosowane powszechnie - więcej podkładek znaczy większa możliwość dopasowania do własnych potrzeb. Przerzucić na górę albo obciąć można zawsze, dorzucić jak fabrycznie brakuje - nie za bardzo.
Mysiura Napisano 8 Listopada 2013 Autor Napisano 8 Listopada 2013 chodziło mi nie o podkładki nad mostkiem bo to oczywiste tylko blokady sterów w wykastrowanym amorze. Dostałem info z Treka ,że rama w rozm 18.5 waży 1700g...
Pulse Napisano 8 Listopada 2013 Napisano 8 Listopada 2013 (edytowane) No to dziwne, ze przy takiej masie ramy nie byles zadowolony. Nie myslales moze zeby te kwestie zalatwic dwojako i zejsc troche z wlasna masa, malo ktory rower tego typu jest robiony pod takiego jezdzca, mimo ze moze miec limit wiekszy. Edytowane 8 Listopada 2013 przez Pulse
Mysiura Napisano 8 Listopada 2013 Autor Napisano 8 Listopada 2013 masa tej ramy podana przez Treka uk jest do zweryfikowania (poprzednio dostałem z innego żródła 1200g ....) Z moją masą po ciężkim wypadku i przykuciu do łóżka na 12 miesięcy walcze juz od 3 miesięcy i jest 11kg w dół ,także myślę cały czas:) Na wiosne target to 85kg...
Pulse Napisano 8 Listopada 2013 Napisano 8 Listopada 2013 No to ladnie idziesz w dol! Rozumiem Cie, ja od czerwca 12kg, ale nadal 89kg to za duzo na mnie, trzymam kciuki Target podobny do Twojego.
nabial Napisano 8 Listopada 2013 Napisano 8 Listopada 2013 problem jest taki, ze topowe modele najczesciej sa lekkie z nastawieniem na sztywnosc, a pozostale karbony sa ciezsze, ale z naciskiem na komfort, wiec musisz szukac wyjatkow typu triton, mondraker
Mysiura Napisano 8 Listopada 2013 Autor Napisano 8 Listopada 2013 o widzisz, cenna informacja ,gdybyś miał M-kę do sprzedania to bym jechał do Gliwic na testy:)
nabial Napisano 8 Listopada 2013 Napisano 8 Listopada 2013 po prostu musisz urosnac, albo kupic buty z wysoka podeszwa i tak kolejne rowery i chore propozycje cenowe ludzi utwierdzaja mnie coraz bardziej w przekonaniu, ze jednak rower zostanie ze mna
tobo Napisano 8 Listopada 2013 Napisano 8 Listopada 2013 Watpie zeby karbonowa rama wazyla 1700 gramow. Pare lat temu karbonowe ramy 29er tego producenta wazyly 1500 gramow. Superfly sl wazy 1070 gramow w rozmiarze 21 Cali.
Rekomendowane odpowiedzi