Mod Team anarchy Napisano 21 Listopada 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Listopada 2013 ..a za oknem czyste błękitne niebo... (i tylko te 1,3*C z rana z lekka mnie irytuje) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mehow Napisano 21 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2013 ciśnienie ładnie idzie w górę - będzie "piknie" ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejas Napisano 21 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2013 Postuluję formalnie aby do programu - tak pieczołowicie przygotowywanego przez Gospodarzy (Paprykarzy?) - dołączyć sesje zdjęciową naszego sprzętu, co by był materiał do chwalenia się tu i ówdzie. Najsympatyczniej byłoby w niedzielę rano (światło dzienne, możliwość odbłocenia gratów, co by kolor było widać), ale z tego co rozumiem nie wszyscy do tego czasu dotrwają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 21 Listopada 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Listopada 2013 Maciejas - ale sobota w środku dnia tez być może A tak pomiędzy 12 a 13 planujemy przejechać przez rezerwat Glinne (jest tam niezłe miejsce żeby zrobić krótką przerwę, usiąść, zjeść a i np:mamutowca olbrzymiego zobaczyć ) Tak - galeria stali (i uczestników) jak najbardziej pożądana!Co do programu - nie przesadzajmy. Wyznaczyliśmy tylko trasę,miejsce na ognisko i wieczorny spęd w knajpie... (z konkurami mocno zaczęliśmy się zastanawiać nad sensem ze względu na zapadające szybko ciemności.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejas Napisano 21 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2013 Mam mgliste przeczucie, że fotografowanie może przeciągnąć się ponad "krótką przerwę", ale będziemy próbować! Najwyżej poprawkę zrobimy w niedzielę rano. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 21 Listopada 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Listopada 2013 Mam mgliste przeczucie, że fotografowanie może przeciągnąć się ponad "krótką przerwę" ....a gdzie nam się spieszy Wziąć wszyscy lampki to i do północy możemy jeździć, a zważywszy na "genialne" znakowanie szlaków jest to bardzo prawdopodobne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buchar69 Napisano 21 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2013 zwykła czołówka wystarczy? czy potrzebne jest oświetlenie niczym z tira? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 21 Listopada 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Listopada 2013 światło to bardzo "delikatny" temat (podobnie jak aparat foto dla niektórych), znam takich co bez KiloLumena nie wyjeżdżają po zmroku z domu.Sam używam Petzla prostej Tikki i starych prostych cateyów na kierownicę (ale nie jestem nocnym markiem). To jest zdecydowanie za mało do szybkiej jazdy w nieznanym terenie (!).Mam nadzieję że wśród nas będą tacy dobrze wyposażeni i doświetlą reszcie towarzystwa drogę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejas Napisano 21 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2013 Będę dysponować światłem 1k lumenów. Ale użytecznie wystarczy coś koło 0.3k lumenów. Dobrze by było, żeby ktoś jeszcze poza mną miał podobna latarnię (na wypadek awarii, podziału grupy, aby doświetlić resztę peletonu). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 21 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 21 Listopada 2013 Mam kilka zapasów w razie czego..."na pożyczkę" posiadam: uchwyt do kitajca na szyszak; 2x Cateye HL-EL320; 2x chiński LED co-to-niby-1800lm-ma; czołówkę Petzl Tikkini(?), Cateye HL-EL135... zadowych lampek mam trzy - Bontrager Flare 3, Exposure Flare i jakiś kitajowy oldskul z trzema i-diodkami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buchar69 Napisano 21 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2013 Wiec wezmę tez swoja tikke i nie bede mial sie czego wstydzic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfish Napisano 21 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2013 Uwaga praktyczna na podstawie zeszłorocznego listopada - też miałem Tikkę. W lesie, przy zachmurzonym niebie, można znaleźć ewentualnie coś obok własnej stopy, ale nie dalej niż 20 cm. Musiałem się trzymać lepiej wyposażonych kolegów, a w porywach jechać na rycerza Jedi. Brak oświetlenia na kierze w lesie to nie jest do końca dobry pomysł na przetrwanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 21 Listopada 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Listopada 2013 Morfishu mój drogi, pozwól że przypomnę Twoją Tikkę i podpis na dole ".. a to wątle światełko nadziei" Mocy w tym nie ma ale w Twojej chyba wtedy jeszcze nie było mocy w bateriach (zresztą sam się wtedy tak samo wyjeleniłem z bateriami) ...a tak praktycznie rzecz biorąc - jeżeli pójdzie wszystko z planem od ogniska do oświetlonego asfaltu dzieliło nas będzie 200?300m? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buchar69 Napisano 21 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2013 Najwyżej będzie fajnej bez tej lampki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 21 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2013 Przyjeżdżam pkp ok 20:30, taki mam plan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 21 Listopada 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Listopada 2013 Pociąg? jeżeli tak - daj z 15 minut wcześniej cynk a ktoś podjedzie po WaćPana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 22 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 Akumulatorki już czerpią sok z otworu w ścianie, niestety nie mam żadnych baterii-paluszków na stanie...gdyby ktoś potrzebował pożyczyć światełko to proszę się wpisać poniżej z numerkiem świetlnym Stan lamp: 1. tajchin LED 1800lm z zewnętrzną baterią oraz z uchwytem na czajnik 2. tajchin LED 1800lm z zewnętrzną baterią 3. Cateye 320 z mocowaniem na kierkę i kask (potrzeba cztery paluszki AA) 4. Cateye 320 z mocowaniem na kierkę (potrzeba cztery paluszki AA) 5. czołówka Petzl Tikkina 2 (potrzeba trzy paluszki AAA) 6. Exposure Flare (tył) 7. Cateye trzyledowy (tył) POZDRo-:ver Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 22 Listopada 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 pisałbym się na 2 jak nie będzie chętnych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 22 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 Anarchy wylosował bramkę numer dwa Do wzięcia: 1. tajchin LED 1800lm z zewnętrzną baterią oraz z uchwytem na czajnik 2. tajchin LED 1800lm z zewnętrzną baterią 3. Cateye 320 z mocowaniem na kierkę i kask (potrzeba cztery paluszki AA) 4. Cateye 320 z mocowaniem na kierkę (potrzeba cztery paluszki AA) 5. czołówka Petzl Tikkina 2 (potrzeba trzy paluszki AAA) 6. Exposure Flare (tył) 7. Cateye trzyledowy (tył) p.s.: będzie Ci bardziej pasować z czerwonym czy srebrnym pierścieniem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 22 Listopada 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 - naturalnie, że z czerwonym!do tej "trójki" .. i ..nosa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejas Napisano 22 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 (Z cyklu "post o niczym") U mnie bakteria naładowana, rower bez zbędnego bagażu błotnego (polerować będę na miejscu), tylko opona nieco przecieka.... Zabrać przedział bagażowy? https://plus.google.com/photos/105721410752995885479/albums/5945403823244838273?banner=pwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 22 Listopada 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 heheheno weź weź, może trzeba będzie tych bardziej "podchmielonych" ciągnąć pod koniec Z postów o niczym - rower od wczoraj wieczor wisi na haku i czeka łaskawie aż się nim zajmę. Z przodu powietrze z lekka ucieka (na zegarze było mniej niż 0,5 bara po ostatniej jeździe)Popołudniem jedziemy drewno skombinować póki jest ciemno (Z Kazikiem -choć o tym jeszcze nie wie )Nie będę oszukiwał - pogoda dziś jest z tych wrednych Ani ciepło, ani sucho ani bezwietrznie, ale nie pada, nie przewraca w polu i nie ma ujemnych temperatur. Ch. .wie co to jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buchar69 Napisano 22 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 chętnie zarezerwuje 1 lampkę. Do dzisiaj^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 22 Listopada 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 A ja właśnie siedzę z głową pod maską samochodu i szapie się z p..$&^$$ czujnikami i kabelkami... Klasyka gatunku przed samym wyjazdem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 22 Listopada 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 Maniak -spokojnie, spokojnie, grunt to bezpieczeństwoA jak coś -wsiadaj na rower! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.