Skocz do zawartości

[Szczecin] Stalowy Paprykarz czyli Liściopadowy miniZlot Wszelakiej Maści Odmieńców

kazafaza

Rekomendowane odpowiedzi

Postuluję formalnie aby do programu - tak pieczołowicie przygotowywanego przez Gospodarzy (Paprykarzy?) - dołączyć sesje zdjęciową naszego sprzętu, co by był materiał do chwalenia się tu i ówdzie. Najsympatyczniej byłoby w niedzielę rano (światło dzienne, możliwość odbłocenia gratów, co by kolor było widać), ale z tego co rozumiem nie wszyscy do tego czasu dotrwają.

• Mod Team

Maciejas - ale sobota w środku dnia tez być może :) A tak pomiędzy 12 a 13 planujemy przejechać przez rezerwat Glinne (jest tam niezłe miejsce żeby zrobić krótką przerwę, usiąść, zjeść a i np:mamutowca olbrzymiego zobaczyć :) )

hpim1118.jpg hpim1134.jpg

Tak - galeria stali (i uczestników) jak najbardziej pożądana!

Co do programu - nie przesadzajmy. Wyznaczyliśmy tylko trasę,miejsce na ognisko i wieczorny spęd w knajpie... 
(z konkurami mocno zaczęliśmy się zastanawiać nad sensem ze względu na zapadające szybko ciemności.)

• Mod Team

Mam mgliste przeczucie, że fotografowanie może przeciągnąć się ponad "krótką przerwę"

....a gdzie nam się spieszy :) 
Wziąć wszyscy lampki to i do północy możemy jeździć, a zważywszy na "genialne" znakowanie szlaków jest to bardzo prawdopodobne :D

• Mod Team

światło to bardzo "delikatny" temat (podobnie jak aparat foto dla niektórych), znam takich co bez KiloLumena nie wyjeżdżają po zmroku z domu.
Sam używam Petzla prostej Tikki i starych prostych cateyów na kierownicę (ale nie jestem nocnym markiem). To jest zdecydowanie za mało do szybkiej jazdy w nieznanym terenie (!).
Mam nadzieję że wśród nas będą tacy dobrze wyposażeni i doświetlą reszcie towarzystwa drogę.

Mam kilka zapasów w razie czego..."na pożyczkę" posiadam: uchwyt do kitajca na szyszak; 2x Cateye HL-EL320; 2x chiński LED co-to-niby-1800lm-ma; czołówkę Petzl Tikkini(?), Cateye HL-EL135... zadowych lampek mam trzy - Bontrager Flare 3, Exposure Flare i jakiś kitajowy oldskul  z trzema i-diodkami ;)

Uwaga praktyczna na podstawie zeszłorocznego listopada - też miałem Tikkę.

W lesie, przy zachmurzonym niebie, można znaleźć ewentualnie coś obok własnej stopy, ale nie dalej niż 20 cm.

Musiałem się trzymać lepiej wyposażonych kolegów, a w porywach jechać na rycerza Jedi.

Brak oświetlenia na kierze w lesie to nie jest do końca dobry pomysł na przetrwanie.

• Mod Team

Morfishu mój drogi, pozwól że przypomnę Twoją Tikkę :D

DSCN3083.JPG

i podpis na dole ".. a to wątle światełko nadziei" :)
Mocy w tym nie ma ale w Twojej chyba wtedy jeszcze nie było mocy w bateriach (zresztą sam się wtedy tak samo wyjeleniłem z bateriami)

...a tak praktycznie rzecz biorąc - jeżeli pójdzie wszystko z planem od ogniska do oświetlonego asfaltu dzieliło nas będzie 200?300m? :D

Akumulatorki już czerpią sok z otworu w ścianie, niestety nie mam żadnych baterii-paluszków na stanie...gdyby ktoś potrzebował pożyczyć światełko to proszę się wpisać poniżej z numerkiem świetlnym ;)

Stan lamp:

1. tajchin LED 1800lm z zewnętrzną baterią oraz z uchwytem na czajnik

2. tajchin LED 1800lm z zewnętrzną baterią

3. Cateye 320 z mocowaniem na kierkę i kask (potrzeba cztery paluszki AA)

4. Cateye 320 z mocowaniem na kierkę (potrzeba cztery paluszki AA)

5. czołówka Petzl Tikkina 2 (potrzeba trzy paluszki AAA)

6. Exposure Flare  (tył)

7. Cateye trzyledowy (tył)

IMAG0180.jpg

POZDRo-:ver

Anarchy wylosował bramkę numer dwa :)

Do wzięcia:

1. tajchin LED 1800lm z zewnętrzną baterią oraz z uchwytem na czajnik

2. tajchin LED 1800lm z zewnętrzną baterią

3. Cateye 320 z mocowaniem na kierkę i kask (potrzeba cztery paluszki AA)

4. Cateye 320 z mocowaniem na kierkę (potrzeba cztery paluszki AA)

5. czołówka Petzl Tikkina 2 (potrzeba trzy paluszki AAA)

6. Exposure Flare  (tył)

7. Cateye trzyledowy (tył)

p.s.: będzie Ci bardziej pasować z czerwonym czy srebrnym pierścieniem? ;):):D

• Mod Team

hehehe
no weź weź, może trzeba będzie tych bardziej "podchmielonych" ciągnąć pod koniec :D

Z postów o niczym - rower od wczoraj wieczor wisi na haku i czeka łaskawie aż się nim zajmę. Z przodu powietrze z lekka ucieka (na zegarze było mniej niż 0,5 bara po ostatniej jeździe)
Popołudniem jedziemy drewno skombinować póki jest ciemno (Z Kazikiem -choć o tym jeszcze nie wie :) )

Nie będę oszukiwał - pogoda dziś jest z tych wrednych :) Ani ciepło, ani sucho ani bezwietrznie, ale nie pada, nie przewraca w polu i nie ma ujemnych temperatur. Ch. .wie co to jest :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...