leo2 Napisano 31 Października 2013 Napisano 31 Października 2013 Witam Po zmianie ramy okazało się że przewód tylnego hamulca Juicy 5 jest ciut za krótki. Ponieważ i tak myślałem o zmianie hamulca zastanawiam się czy warto zmieniać na Shimano M675 czy zostać na Juicy. Zależy mi głównie na modulacji. Czy poprawa jest znacząca? Czy może da się coś poprawić z Juicy?
tobo Napisano 31 Października 2013 Napisano 31 Października 2013 A ile wiosen ma ten Avid? Bo może on wiekowy już i bebechy szlag trafi - wtedy remont może się okazać niezbyt opłacalny.
Mod Team Puklus Napisano 1 Listopada 2013 Mod Team Napisano 1 Listopada 2013 Nie jeździłem na piątkach tylko na trójkach i mam 675. Modulacji mu na pewno nie brakuje to bardzo wyczuwalny hamulec. odnośnie J5 tobo sie już wypowiedział
Andrew Napisano 1 Listopada 2013 Napisano 1 Listopada 2013 spokojnie zmieniaj na 675. Juicy jest od niego gorszy. I zaraz się zepsuje
leo2 Napisano 1 Listopada 2013 Autor Napisano 1 Listopada 2013 W sumie czekałem na twój głos Andrew. Tuningujesz jeszcze te hamulce? Najważniejsze jest dla mnie czy warto wydać te 400-500 aby dopłacić do avidów, żeby uzyskać duży efekt?
Andrew Napisano 1 Listopada 2013 Napisano 1 Listopada 2013 efekt po wydaniu będzie taki : - lepsze hamowanie - lepszy wygląd - bezawaryjna praca przez lata Nie zajmuję się naprawą, tuningiem ani czymkolwiek innym związanym z hamulcami.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.