Skocz do zawartości

[Rama]Konkretny wybor.

ress

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Ostatnio rozmawialem z zona i doszlismy do wniosku, ze dopoki moj trek daje rade nie bede kupowal nowego roweru... ale moge powoli zaczac go sobie skladac. Mam duzo czasu i checi, mysle ze z biegiem czasu ogarne temat na tyle ze bede mogl sobie na to pozwolic (wiedza). Na dzien dzisiejszy jednak potrzebuje Waszej opinii, nie znam sie na ramach ni hu hu, wiem tylko ze na szosowkach o wysokosci 62cm jezdzi mi sie naj (przerabialem 6 modeli). Zerknijcie prosze okiem, napiszcie czy w ogole warto, czy bedzie uniwersalna czy moze zaprojektowana jest typowo pod jakas grupe.

http://tiny.pl/qggql

Jezeli ta powyzej jest nieciekawa, jakimi moglbym sie zainteresowac - i z doswiadczenia, ktos moze mi przyblizyc ile kosztuje zlozenie sredniego roweru szosowego samemu?

Dzieki.

Ile kosztuje zlozenie roweru...

Potrzebujesz paru narzedzi, klucze imbusowe, klucz do suportu, cos do ciecia pancerzy i linek, cos do ciecia metalu zeby uciac rure sterowa widelca, troche wyczucia albo odpowiednie narzedzie do wbicia gwiazdki od sterow, podobnie ze sterami.

Imbusy zazwyczaj ma sie w rowerowym niezbedniku, pozostale narzedzia - jesli nie masz ich to mozesz dac do wykonania powyzsze czynnosci warsztatowi - usluga powinna byc tansza niz przy demontazu i montazu, to ostatecznie tylko polowa czynnosci.

Tyle co do niezbednego sprzetu.

Pytanie co to jest "sredni rower szosowy". Tanie nowe szosy zaczynaja sie w przedziale ok 2500 zl, wiec srednia szosa to jak dla mnie ze dwa razy tyle.  Jedyne co mozesz zrobic to podac maksymalna kwote jaka mozesz przeznaczyc na zakup, wtedy mozna powiedziec co jest w zasiegu finansowym.

• Mod Team

Kłaniam,

No moja Białka ma tyle do powiedzenia w temacie moich rowerów co ja w temacie wyboru jej wkładek higienicznych.

Babsko trzeba wychować, co by mu się w głowie nie przewracało ;)

Ad rem...

Jak mi sie zdawa "średnia" szosa to komponenty klasy pełna Tiagra lub mieszana ze 105, alu rama - BTW ta którą pokazałeś wyglada tak dość hmmm... siermiężnie. Moze tylko mam takie wrażenie... - i węglowy widelec.

Warto się porozgladać za gotowymi rowerami w podobnym zestawieniu, bo moze sie okazać że wyjdzie taniej niż składanie...

Szacunek...

I.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...