Skocz do zawartości

[sigma 12.12] problem z polaczeniem

hhrabiaa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam 

posiadam licznik sigma 12.12 od okolo roku i od kilku tygodni zauwazylem problem z polaczeniem.

W momencie zapiecia licznika w uchwyt nie zawsze potrafi sie polaczyc z nadajnikiem (wskaznik predkosci miga caly czas), sa jednak chwile ze jak zapne licznik odrazu lapie kontak. Nie ma w poblizu jakis szczegolnych urzadzen elektornicznych ktoroe moga zaklocac sygnal ( jedynie telefon w kieszeni ). W pierwszej chwili myslelem ze moze  nadajnik jest w zbyt duzej odleglosci od chipu na szpryche ale bez zadnej zmiany jego polozenia licznik czasami sie laczy badz nie. Co moze byc tego przyczyna - slaba bateria w nadajnku  czy liczniku moze cos innego, macie jakies pomysly moze mial ktos podobny problem?

Napisano

Po wymienie baterii w obu czesciach transmiter i licznik sytuacja sie nie zmienila zbytnio. zaraz po wymienie znalazl polaczenuie ale po godzinie jan wracalem po pracy do domu znowu to samo. :(

• 5 miesięcy temu...
Napisano

Podłączę sie pod temat poniewaz mam ten sam problem - na wyświetlaczu licznika  po włożeniu go w uchwyt miga nieprzerwanie wartość zerowa w miejscu gdzie powinna być prędkość.Po ruszeniu i przejechaniu kilku metrów licznik czasem załapie ale nie zawsze.Dodam że baterie podmieniłem - ta z licznik na czujnik i odwrotnie. Próbowałem również przybliżyć czujnik do magnesu i bez względu na to jak blisko by były obok siebie , to problem ciągle występuje. Bardzo proszę o pomoc.

Napisano

Uparcie będę trwał przy kablach :)

Chłopaki macie może paragony? Jeśli tak to nie ma co się pieścić, ja swoją 1200+ oddałem gdy szwankowała i przysłali nówkę.

Wysłane z mojego GT-P3110 przy użyciu Tapatalka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...