Mod Team Puklus Napisano 14 Kwietnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2014 Można reka sprawdzić kręcąc do oporu czy widelec blokuje czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darthur Napisano 17 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 Nie blokuje właśnie. Będę musiał oddać go do regulacji, ale to poczekam już na gorszą pogodę, póki co nie jest mi potrzebny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajder123 Napisano 28 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 Przepraszam, ze sie podpinam, ale mam pytanie: jesli wybieram sie na maraton to mam ustawic ten rebound w stronę żółwia czy w stronę zająca ?Jak wygląda sprawa przy jezdzie na plaskim terenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 29 Kwietnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 Masz ustawić tak, by ci se dobrze na tym ustawieniu jeździło i to nie temat na takie dywagacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 29 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 Przepraszam, ze sie podpinam, ale mam pytanie: jesli wybieram sie na maraton to mam ustawic ten rebound w stronę żółwia czy w stronę zająca ? Jak wygląda sprawa przy jezdzie na plaskim terenie ? A jak masz ustawione teraz i jakie są odczucia z użytkowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kfas666 Napisano 3 Maja 2014 Udostępnij Napisano 3 Maja 2014 Nie, raz na jakiś cza by wypłukać brud spod uszczelek więcej nie potrzebuje. To w takim razie czym ten amor smarować tak przy bieżącej eksploatacji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 4 Maja 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Maja 2014 Na uszczelki kurzowe smar, najlepiej taki do składania widelców w golenie dolne olej 15w. może być też inny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurciro Napisano 20 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2014 (edytowane) Witam Mam taki sam amortyzator leży rozebrany bo normalnie przestał działać po 900km przy zjazdach z krawężników zero reakcji ogólnie amor po rozebraniu dziwnie pracuje na pusto po włożeniu lag w golenie tak jak by haczył ciężko chodzi nie ma płynnego ruchu tylko z oporem lagi w goleni pracują, moim zdaniem ten amor to porażka może to kwestia dobrego nasmarowania. Wie ktoś może jak go dobrze nasmarować to nie jest konstrukcja taka sama jak Dart 3 bo gdzieś kotś pisał ze serwis jak w Darcie 3. Jak by ktoś chętny napisał ile i gdzie oleju wlać, ile do tłumika, to będę wdzięczny. Pozdro Edytowane 20 Czerwca 2014 przez Jurciro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 21 Czerwca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 A gdzie jeździłeś te 900km ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurciro Napisano 21 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 No właśnie amor nie był katowany 60% droga i 40% las i nie za ciężkie zjazdy na okolicznej górce. Decyzja już podjęta zmieniam amor wybór padł na Epicon XC RLRC 2014 jak myślicie dobry wybór czy kupi się coś lepszego do 1000zł ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 21 Czerwca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 A czyściłeś go ? Seria XC nie ma wypasionych uszczelek Model epicona jest ok, RC nie jest chyba ci potrzebny noooo ale lepiej mieć niż nie zależy ile ten epicon kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurciro Napisano 21 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 Tak wyczyściłem nasmarowałem jest trochę lepiej ale i tak wg mnie ten amor jest beznadziejny. A epicona mogę kupić za 900zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 21 Czerwca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 Trochę jak by drogo na epicona ... choć należy pamiętać ze to jak by stary axon ... a on tyle kosztował... możesz poszukać bardzo ciekawej używki w tej cenie lub kupić nowego właśnie epicona lub coś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurciro Napisano 21 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 No właśnie czytałem gdzieś że Axony jakoś nie miały wielu zwolenników do wyboru jest jeszcze starszy model Epicon RLRC X1 w tej samej cenie. Mam mętlik w głowie już nie wiem co wybrać a mógłbyś mi zaproponować coś innego w cenie do 1000z ł pod oś15 i rure sterowa 1.1/8 i bo już w sumie kupiłem nową piastę i raczej chciałbym nowy amortyzator. Ewentualnie jeśli będzie warto to ostatecznie mogę powiekszyć kwotę do 1200zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 21 Czerwca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 No to wybór masz ograniczony ... ja bym takiej piasty nie brał no ale ... za 1200 zł idzie wyczesać nowego mańka R7 a może nawet i minute ... trzeba szukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 21 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 Co wybrać?? Niech pomyślę. Stara sterówka, sztywna oś. Jeszcze chwila a wybór będzie żaden. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poleczek Napisano 21 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 a mieliście w ręku w ogóle Epicona RC? To zupełnie inne działanie niż stary Epicon LOD czy RLR Od siebie, polecam, kompresja fajna sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurciro Napisano 21 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 Dlaczego piasta 15 odpada chyba sprzedawca mnie w balona robi w takim razie, mówił ze pod oś15 amorów jest do wyboru do koloru teraz to już nie wiem sam co zrobić na chwile obecną jeszcze mam oś 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poleczek Napisano 21 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 Bo pod 15 jest sporo amorów ale koledzy powyżej coś "majaczą" jak masz możliwość przesiadki na sztywna oś bo kupujesz amor za 1000zł to to zrób, bo sztywność Ci nie zaszkodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 21 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 Dlaczego piasta 15 odpada chyba sprzedawca mnie w balona robi w takim razie, mówił ze pod oś15 amorów jest do wyboru do koloru teraz to już nie wiem sam co zrobić na chwile obecną jeszcze mam oś 9 Coś tam wyczytałeś złego o Axonie a teraz posłuchałeś gostka co twierdzi, że jest masa "sztućców" z osią 15mm i do tego nie taper. Więc spróbuj w takim razie coś znależć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poleczek Napisano 21 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 Recon Reba Epicon Raidon First Tower Corsa F100 Nie no, nie ma w ogóle amorów pod 15 i bez tapera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 21 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 (edytowane) Sorki ale jak mi napiszesz Reba to sobie raczej tego nie założę. Konkrety proszę a nie składankę z literek. A rozmawiamy tak w ogóle o kole ..." ?? Edytowane 21 Czerwca 2014 przez beskid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurciro Napisano 21 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 Ok słuchajcie co wybrać starszy model epicona RLRC X1 czy epicon XC RLRC z 2014 ? Oba sa w tej samej cenie 900zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poleczek Napisano 21 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 (edytowane) Wysil się, za co Ty masz 313 punktów reputacji? Za Prośby o podanie na tacy?Ja bym wziął 2014. Edytowane 21 Czerwca 2014 przez Poleczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 21 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 (edytowane) Nie zachowuj się tu jak gimbus i nie wypominaj mi tu reputacji. Kolega @Puklus dobije zaraz to tysiaka i też mu będziesz mędrkował, że wybór jest spory Ja wiem co się dzieje na rynku więc jeszcze raz proszę o Rebe z osią 15mm i sterówką 1 1/8. Edytowane 21 Czerwca 2014 przez beskid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi