rozi22 Napisano 30 Października 2013 Udostępnij Napisano 30 Października 2013 WItam! Zdecydowałem się na kupno pierwszej szosy. Dzisiaj odwiedziłem sklep rowerowy i natknąłem się na Raleigh Revenio 1.0. Wizualnie rower mi się podoba mam tylko wątpliwości czy warto? Co sądzicie o tym rowerze, osprzęcie na jakim jest złożony. Sprzedawca powiedział że osprzęt Shimano 2300 klasyfikuje się nieco wyżej SORY, prawda czy ściema? Twierdzi również że 2300 powinno wytryzmać spokojnie dystans 10tys km. Co możecie powiedzieć o hamulcach w tej szosie? Zbytnio się nie znam na osprzęcie więc stąd moje pytania. Poniżej podaje link do specyfikacji roweru: http://www.raleigh.pl/rower/125 Biorąc pod uwagę wykonywany przeze mnie zawód w sezonie planuje przejechać 1500-2000km. Czy powyższa szosa jest godna zainteresowania na start czy też lepiej odpuścić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erzurum Napisano 30 Października 2013 Udostępnij Napisano 30 Października 2013 użyj gugla to szybko wyrobisz sobie zdanie o sprzedawcy i więcej tego sklepu nie odwiedzisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 30 Października 2013 Udostępnij Napisano 30 Października 2013 Sporo wiecej dostaniesz, kupujac uzywke ale i na taki przebieg ten rower wystarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rozi22 Napisano 31 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 31 Października 2013 Doczytałem że 2300 jest następcą 2200 więc wciąż jest pozniżej SORY. Do tego różnica w precyzji pomiędzy 2200 a SORA jest podobno kolosalna. Co do hamulców Tektro R312 to opinie są mieszane lecz w większości przemawiają na niekorzyść produktu. Preferował bym nowy rower. Nie jestem w stanie stwierdzić przy używce czy jest mocno wyeksploatowana więc mógłbym się zdziwić po kilku trasach po zakupie. Nie wiem czy to możliwe ale posataram się szukać czegoś na osprzęcie chociaż Tiagry. Nie pozostaje nic jak przejeździć jeszcze kilka sklepów rowerowych. Dzięki za opinie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vitesse Napisano 3 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2013 lepiej szukac nie odrywając oczu od monitora, przynajmniej na początku, po sklepach lepiej dzwonic/mailować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.