Skocz do zawartości

[hamulce] Avid Elixir 1- duży skok klamki.

ajgor11

Rekomendowane odpowiedzi

Ostrzegali przed tym dlatego bo jak za mocno się zejdą to będzie trzeba rozpychać, a po co robić sobie dodatkową robotę, jak można nie wciskać. 

jak zrobisz to raz - dwa...

Kiedyś w Juicy 5 przycisnąłem tylko raz, ale do kiery i klocki się dotknęły. Tak więc jeśli chcesz to robić to rób to małymi kroczkami i nie wciskaj klamki do końca 2 razy, chyba żę chce ci się rozpychać klocki. Nic skomplikowanego, ale po co robić sobie robotę :D

Jesli klocki sie zejda wystarczy wsunac miedzy nie ostrze noza.

To znaczy inaczej : Hamulec może się zapowietrzyć jeżeli naciśniemy dużą ilość razy na klamkę bez tarczy między klockami , jak zrobisz to raz - dwa to nie ma takiego ryzyka ;)

Jesli hamulec ma zamontowane nowe klocki lub ich zuzycie jest niewielkie to klocki w nagorszym przypadku sie zetkna ze soba.

• Mod Team

Moja rama ma 53 cm - jest dla mnie odpowiednia? :)

No przecież oczywiste, że odpowiedź jest tylko jedna i brzmi "nie mam pojęcia". Ustawienie klamki to rzecz indywidualna - jeżeli wygodnie Ci się hamuje to dobrze, jeżeli nie to zmień tę odległość, nikt nie broni też poeksperymentować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...