jasinski21444 Napisano 31 Października 2013 Udostępnij Napisano 31 Października 2013 To znaczy inaczej : Hamulec może się zapowietrzyć jeżeli naciśniemy dużą ilość razy na klamkę bez tarczy między klockami , jak zrobisz to raz - dwa to nie ma takiego ryzyka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 31 Października 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Października 2013 Żeby zapowietrzyć to musiałyby wypaść tłoczki, jeżeli masz włożone klocki to zazwyczaj jest to fizycznie niemożliwe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djwiocha Napisano 31 Października 2013 Udostępnij Napisano 31 Października 2013 Ostrzegali przed tym dlatego bo jak za mocno się zejdą to będzie trzeba rozpychać, a po co robić sobie dodatkową robotę, jak można nie wciskać. jak zrobisz to raz - dwa... Kiedyś w Juicy 5 przycisnąłem tylko raz, ale do kiery i klocki się dotknęły. Tak więc jeśli chcesz to robić to rób to małymi kroczkami i nie wciskaj klamki do końca 2 razy, chyba żę chce ci się rozpychać klocki. Nic skomplikowanego, ale po co robić sobie robotę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 31 Października 2013 Udostępnij Napisano 31 Października 2013 Jesli klocki sie zejda wystarczy wsunac miedzy nie ostrze noza. To znaczy inaczej : Hamulec może się zapowietrzyć jeżeli naciśniemy dużą ilość razy na klamkę bez tarczy między klockami , jak zrobisz to raz - dwa to nie ma takiego ryzyka Jesli hamulec ma zamontowane nowe klocki lub ich zuzycie jest niewielkie to klocki w nagorszym przypadku sie zetkna ze soba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ajgor11 Napisano 31 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 31 Października 2013 A co do skoku klamki w cm, co podałem. Jest odpowiedni ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 31 Października 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Października 2013 Moja rama ma 53 cm - jest dla mnie odpowiednia? No przecież oczywiste, że odpowiedź jest tylko jedna i brzmi "nie mam pojęcia". Ustawienie klamki to rzecz indywidualna - jeżeli wygodnie Ci się hamuje to dobrze, jeżeli nie to zmień tę odległość, nikt nie broni też poeksperymentować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ajgor11 Napisano 31 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 31 Października 2013 Cóż ,popróbuję z tą śrubką, jak to nic nie da, to chyba wyjmę koło ,delikatnie nacisnę klamkę ,troszkę klocki przybliżę i tyle. Najważniejsze jest to ,że mogę zatrzymać się w miejscu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.